Kennisgeving terinzagelegging ontwerp-structuurvisie WaalWeelde West
Logo Gelderland
Burgemeester en wethouders van Lingewaal, Neerijnen , Zaltbommel en Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat de ontwerp-structuurvisie WaalWeelde West , met planidentificatienummer NL.IMRO.9925.SVWaalWeeldeW-ontw , inclusief milieueffectrapport en andere bijlagen met ingang van 6 februari 201 5 gedurende 6 weken ter inzage ligt.
Algemeen
Sinds 2010 werken de gemeenten Lingewaal, Neerijnen, Zaltbommel, Maasdriel en de provincie Gelderland, samen met andere publieke en private partijen, aan een structuurvisie. De structuurvisie geldt voor het uiterwaardengebied en enkele binnendijks gelegen locaties van de gemeenten Lingewaal, Neerijnen, Maasdriel en Zaltbommel.
De structuurvisie WaalWeelde West is een richtinggevend beleidskader voor de ruimtelijke ontwikkeling in het gebied. Voor ruimtelijke thema’s zijn opgaven benoemd en keuzes gemaakt. Een voorbeeld zijn de maatregelen om de hoogwaterveiligheid in het gebied te borgen (o.a. een hoogwatergeul bij Varik-Heesselt). De nadruk in de structuurvisie ligt op de thema’s hoogwaterveiligheid en natuur. Daarnaast zijn potentiële woningbouwlocaties, bedrijventerreinlocaties en recreatieve ontwikkelingen benoemd.
Het college van burgemeester en wethoudersvan de gemeente Maasdriel heeft in januari 2015 besloten om de ontwerp-structuurvisie niet ter inzage te leggen. Om deze reden zal de structuurvisie WaalWeelde West voor deze gemeente alleen de status van provinciale structuurvisie hebben. Voor de gemeenten Lingewaal, Neerijnen en Zaltbommel zal de structuurvisie het karakter van gemeentelijke én provinciale structuurvisie hebben.
Ontwerp-structuurvisie
De dagelijkse besturen van de gemeenten van Lingewaal, Neerijnen, Zaltbommel en Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben een ontwerp-structuurvisie voorbereid. De ontwerp-structuurvisie bevat enkele wijzigingen ten opzichte van de voorontwerp-structuurvisie. Deze zijn onder meer het gevolg van inspraakreacties en het vooroverleg met overheden en belangenorganisaties. Tevens is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het voorontwerp.
Gelijktijdig met de ontwerp-structuurvisie is een milieueffectrapport opgesteld waarin voor een aantal mogelijke ontwikkelingsscenario’s voor het gebied de milieueffecten in beeld zijn gebracht. De milieueffectrapportage hoort bij de ontwerp-structuurvisie en ligt daarom eveneens ter inzage.
Ter inzage
De ontwerp-structuurvisie en het milieueffectrapport en andere bijlagen liggen met ingang van 6 februari ter inzage. De stukken kunnen tijdens kantooruren worden ingezien bij Provincie Gelderland en de betrokken gemeenten:
  • -
    Provincie Gelderland: Informatiecentrum Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem
  • -
    Gemeentehuis Lingewaal: Receptie, Raadhuisplein 3 te Asperen
  • -
    Gemeentehuis Maasdriel:Receptie, Kerkstraat 45 te Kerkdriel
  • -
    Gemeentehuis Neerijnen: Receptie, Van Pallandtweg 11 te Neerijnen
  • -
    Gemeentehuis Zaltbommel: Afdeling Publiekszaken gemeente Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel
U kunt het plan digitaal bekijken op de website van de provincie Gelderland, www.gelderland.nl/ontwerpWaalWeeldeWest.
De ontwerp-structuurvisie kunt u ook digitaal bekijken via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.SVWaalWeeldeW-ontw
Reageren
Schriftelijke zienswijzen kunnen omwille van nauwkeurigheid en efficiëntie, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-structuurvisie WaalWeelde West, zaaknummer 2011-001502”, worden gericht aan de provincie Gelderland:
-Per post:
College van Gedeputeerde Staten van Gelderland
T.a.v. mevrouw I. Bijker, projectleider structuurvisie WaalWeelde West
Postbus 9090
6800 GX Arnhem
-Per e-mail:
Indien u een schriftelijke reactie op uw zienswijze verwacht, vermeld dan uw adresgegevens op de zienswijze.
Mondeling:
U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de periode van terinzagelegging inbengen door op werkdagen een afspraak te maken met mevrouw M. Welling. Mevrouw Welling is bereikbaar via het telefoonnummer 026 359 8905. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.
Inloopbijeenkomsten
Op dinsdag 10 maart en donderdag 12 maart organiseren de betrokken overheden inloopbijeenkomsten over de ontwerp-structuurvisie. De bijeenkomsten zijn van 19.30u tot 21.00u. U kunt binnenlopen op het door u gewenste tijdstip. De bijeenkomsten zullen (deels) worden bijgewoond door een afvaardiging van de stuurgroep WaalWeelde West. U bent van harte welkom!
Locatie: 10 maart 2015: Gambora, Middelkampseweg 2, Gameren
Locatie: 12 maart 2015: Kasteel Ophemert, Dreef 2, Ophemert
Wat gebeurt er met uw zienswijze?
Na verwerking van zienswijzen en advisering door de Commissie MER zullen de gemeenteraden en Provinciale Staten van Gelderland een beslissing nemen over de vaststelling van de structuurvisie. De verwachting is dat dit medio 2015 gebeurt.
Naar boven