Wijziging bestemmingsplan voor Leijerweerdsdijk 6
Logo Wierden
Op het perceel Leijerweerdsdijk 6 staat een woning met inwoning. De bewoners willen de inwoonsituatie omzetten naar twee wooneenheden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om dit cultuurhistorisch waardevolle erf duurzaam in stand te houden. Wel moet hiervoor het bestemmingsplan worden aangepast. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan dat de naam bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening Leijerweerdsdijk 6” heeft gekregen. In dit ontwerp-bestemmingsplan is geregeld dat op het erf twee woningen zijn toegestaan. Om het erf duurzaam in stand te houden wordt onder meer een oude, karakteristieke schuur op het erf gerenoveerd.
Beeldkwaliteitsplan
Naast het bestemmingsplan hebben we een beeldkwaliteitsplan voor het erf aan de Leijerweerdsdijk 6 gemaakt. In dit plan worden randvoorwaarden in de vormgeving en materialisatie van bebouwing genoemd.
Inzage
Het ontwerp-bestemmingsplan en –beeldkwaliteitsplan staan vanaf 15 oktober 2015 op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2014000017-ON01. Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 15 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.
Zienswijze indienen
Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:
  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.
  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.
  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.
Vervolg procedure
Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.
Meer weten?
Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan en/of –beeldkwaliteitsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).
Naar boven