Gemeente Cuijk - Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan ’Cuijk, De Valuwe, Merletcollege’ naar aanleiding van tussenuitspraak Raad van State
Logo Cuijk
Burgemeester en wethouders van Cuijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2015 het bestemmingsplan “Cuijk, De Valuwe, Merletcollege” gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 24 februari 2014.
Bestuurlijke lus
Op het vaststellingsbesluit is artikel 8.51d van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling Bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.
Inhoud van het plan Het bestemmingsplan ‘Cuijk, De Valuwe, Merletcollege’ voorziet in de oprichting van een middelbare school voor het Merletcollege aan de Katwijkseweg, ten zuiden van sportpark Groenendijkse Kampen en ten noorden van de locatie Parkbos (Beersebaan). Het meest zuidelijke veld van het Sportpark behoort ook tot het plangebied.
Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan
De Raad van State heeft op 8 juli 2015 een tussenuitspraak gedaan, waarin de gemeenteraad wordt opgedragen om binnen 26 weken de onvoldoende gewaarborgde landschappelijke inpassing van de beoogde ontwikkeling in het besluit van 24 februari 2014 te herstellen en het plan daartoe gewijzigd vast te stellen. De borging van de landschappelijke inpassing vindt plaats door bij het bestemmingsplan het ‘ Inrichtingsplan buitenruimte Merletcollege’ te voegen en het opnemen van een verwijzing naar het inrichtingsplan in de voorwaardelijke verplichting in de planregels.
Stukken inzien
U kunt de plannen op de volgende manieren inzien:
  • digitaal op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1684.09BPmerlet-VA02
  • digitaal (pdf) op http://cuijk.nl bij ‘Digitale Balie’ onder ‘Bestemmingsplannen’;
  • analoog bij de Publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken.
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het daarbij horende ‘Inrichtingsplan Buitenruimte Merletcollege’ liggen overeenkomstig artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 9 oktober 2015 gedurende 6 weken ter inzage.
Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn van 9 oktober 2015 tot en met 19 november 2015) schriftelijk beroep instellen tegen het raadsbesluit van 28 september 2015 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  's-Gravenhage.
Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van 18 november 2015. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Naar boven