Gewijzigd vastgesteld: Bestemmingsplan Fort Krommeniedijk Uitgeest
Logo Uitgeest
Burgemeester en wethouders van Uitgeest maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uitgeest in zijn vergadering van 24 september 2015 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Fort Krommeniedijk’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0450.BPFortkrommendijk-VS01 gewijzigd vast te stellen.
De raad heeft besloten om geen grondexploitatieplan vast te stellen.
Inhoud bestemmingsplan
Het plangebied betreft het perceel Lagendijk 22, waarop het Fort bij Krommeniedijk is gevestigd. Het bestemmingsplan zal een gedeeltelijke herziening inhouden van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied.
Het bestemmingsplan betreft een planologische regeling voor de restauratie van het fort, dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. Na de restauratie wordt in het fort een trainingscentrum en een logeerfaciliteit gevestigd voor jongeren met een autistische stoornis. Ook wordt in het fort een bezoekerscentrum gevestigd. Op het terrein wordt op de locatie van de in het verleden gesloopte fortwachterswoning een nieuwe woning gebouwd
 
Wijzigingen
Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp naar aanleiding van zienswijzen. De wijzigingen betreffen de toelichting die is verduidelijkt over het onderwerp verkeer en parkeren, de juridische borging van het parkeren in de planregels en de maatschappelijke bestemming waarin een begrenzing is opgenomen voor het aantal wooneenheden (26). Tevens is het begrip maatschappelijke voorzieningen aangepast. Voor een exacte weergave van de wijzigingen en de volledige inhoud van het bestemmingsplan incl. bijlagen, verwijzen wij naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.
 
Inzage
Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief bijlagen, liggen vanaf 8 oktober 2015 gedurende 6 weken ter inzage op de volgende locaties:
  • 1.
    Via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planid: NL.IMRO.0450.BPFortkrommendijk-VS01.
  • 2.
    Bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Middelweg 28 te Uitgeest tijdens openingstijden.
  • 3.
    Op de website van de gemeente Uitgeest, www.uitgeest.nl.
 
Beroep
Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.
 
Voorlopige voorziening
Als beroep is ingesteld kan de voorzieningenrechter op verzoek van een belanghebbende een voorlopige voorziening treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist, gelet op de betrokken belangen. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van dergelijke verzoeken is griffierecht verschuldigd.
 
 
Burgemeester en wethouders Uitgeest,
8 oktober 2015
Naar boven