Openbare bekendmaking
Logo Huizen
Burgemeester en wethouders van Huizen delen mee dat van 9 oktober tot en met 19 november 2015 het intrekkingsbesluit Exploitatieplan Hoofdwinkelcentrum Huizen ter inzage ligt.
Inhoud intrekkingsbesluit
Dit door de raad bij besluit van 22 maart 2012 vastgestelde exploitatieplan bood een grondslag voor zogenaamd publiekrechtelijk kostenverhaal. Dit exploitatieplan had vooral betekenis voor het gebied rond de Keucheniusstraat waarop de uitbreiding van het hoofdwinkelcentrum van onze gemeente is voorzien. Door de uitspraak van de Raad van State van 25 september 2013 is juist dit deel van het bestemmingsplan hoofdwinkelcentrum vernietigd.
De gemeenteraad heeft daarom in zijn vergadering van 1 oktober besloten om ook het exploitatieplan in te trekken.
In kijken intrekkingsbesluit
Het intrekkingsbesluit Exploitatieplan Hoofdwinkelcentrum ligt van 9 oktober tot en met 19 november 2015 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.
Het intrekkingsbesluit is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl >Bestemmingsplannen >Bestemmingsplannen in procedure> Intrekkingsbesluit Exploitatieplan Hoofdwinkelcentrum.
Beroep instellen:
De beroepstermijn loopt van 10 oktober tot en met 20 november 2015. Beroep kan worden ingesteld door:
  • -
    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;
  • -
    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.
Het intrekkingsbesluit treedt in werking op 21 november 2015. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het besluit wel op. Het besluit treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.
Huizen, 8 oktober 2015
Naar boven