KENNISGEVING
Logo Capelle aan den IJssel
Uitgebreide omge v ings v ergunning voor de realisatie van vier woningen, waarbij de woonboerderij en wagenschuur herbouwd worden .
Het college van burgemeester en wethouders maakt volgens het bepaalde in artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend in het kader van de Wabo voornemens te zijn een vergunning te verlenen voor de realisatie van vier woningen op het perceel ’s-Gravenweg 141. Om dit mogelijk te maken worden de monumentale woonboerderij en wagenschuur herbouwd en de overige opstallen gesloopt. Op de plek van de overige opstallen komen op termijn twee extra woningen welke passen in het boerenensemble. De procedure voor de herbouw van de voorste twee woningen ligt nu ter inzage. De twee woningen achter op het erf worden in een later stadium gerealiseerd conform de voorwaarden opgenomen in het kavelpaspoort.
 
Impressie woonboerderij en wagenschuur.
S trijdigheid bestemmingsplan
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘‘’s-Gravenweg-West 2006’’, waar de gronden bestemd zijn als ‘woondoeleinden’ en de woonboerderij is aangeduid als ‘gemeentelijk monument’. Er is één woning toegestaan met een maximale goothoogte van 4 meter en een maximale nokhoogte van 8 meter. Door toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘’s-Gravenweg-West 2006’ voor de toevoeging van drie extra woningen.
G een exploitatieplan
In de vergadering van 28 september 2015 heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de exploitatiekosten van de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is. De kosten voor de realisatie van vier woningen zijn voor de eigenaar.
Ontwerp v erklaring v an geen bedenkingen
Tevens heeft de gemeenteraad in de vergadering van 28 september 2015 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen verleend voor de realisatie van vier woningen op het perceel ’s-Gravenweg 141Hiermee stemt de gemeenteraad in principe in met het bouwplan.
Stukken ter in z age
De ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenking met bijbehorende stukken liggen van 8 oktober 2015 tot en met 18 november 2015 ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.
U kunt een zienswijzen indienen door:
  • 1.
    Het reactieformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: via de bekendmaking van 8 oktober 2015) onder vermelding van: ’s-Gravenweg 141.
  • 2.
    Het sturen van een brief aan de gemeenteraad, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van ’s-Gravenweg 141;
  • 3.
    Het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u vanaf 8 oktober 2015 een afspraak met mevrouw E.L.van der Woude, telefoonnummer (010) 2828714, e-mail: e.l.van.der.woude@capelleaandenijssel.nl
Hoe gaat het verder?
De gemeenteraad neemt een besluit over de ingediende zienswijzen bij de definitieve verklaring van geen bedenking. Daarna kan het college van burgemeester en wethouders de vergunning afhandelen (verlenen of weigeren) en neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit om het aanwijzingsbesluit van het monument in te trekken, danwel te behouden.
Naar boven