Gemeente Rheden-Verkeersbesluit-Velp-Beukenweg-parallelweg-eenrichtingverkeer
Logo Rheden
RHD2015-VBK-048
Zaaknummer 333056
Burgemeester en wethouders van Rheden;
overwegen het volgende:
WETTELIJK KADER
Onze bevoegdheid tot het nemen van dit besluit ontlenen wij aan het bepaalde in de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 12 e.v. van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.
De Beukenweg is gelegen binnen de bebouwde kom ex artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994 van Velp en in beheer bij de provincie Gelderland.
Echter de parallelweg waarop dit besluit van kracht is, ligt op particulier terrein en vormt een van toegangen naar het hierachter liggende schoolcomplex.
De maatregel, zoals bedoeld in artikel 2 Wegenverkeerswet 1994, heeft tot doel: het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.
Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest en overeenstemming bereikt met de politie.
BELEIDSKADER
Voor het dorp Velp is het Verkeerscirculatieplan Velp 2008 van kracht.
ARGUMENTEN TEN AANZIEN VAN DIT BESLUIT
Uitbreiding Groenhorst College.
Het terrein van het scholencomplex aan de Pinkenbergseweg te Velp is enorm uitgebreid. Hiervoor zijn gronden gelegen aan de Beukenweg verworven, waaronder het terrein van een voormalig garagebedrijf. Dit terrein van het voormalig garagebedrijf wordt zodanig veranderd dat er een parallelweg naast de Beukenweg ontstaat.
Wegwerkzaamheden provinciale weg.
De N785, provinciale weg waarvan de Beukenweg deel uitmaakt, wordt in het najaar van 2015 gerenoveerd. In dit werk worden de aansluitingen van de parallelweg op de Beukenweg meegenomen.
Laden en lossen en kiss and ride.
De nieuwe parallelweg is bedoeld als kiss and ride strook. Hierdoor kunnen leerlingen bij school afgezet worden, waarna ouders of begeleiders hun weg kunnen vervolgen.
De parkeerstrook op de parallelweg wordt tevens gebruikt voor de bevoorrading van de school.
Daarnaast is het noodzakelijk dat op deze parallelweg niet buiten de vakken wordt geparkeerd.
Wegens de geringe breedte van de parallelweg en de hoge intensiteit op de Beukenweg tijdens de spits is het wenselijk om eenrichtingverkeer in noordelijke richting in te stellen.
MOGELIJKHEDEN TOT BEZWAAR
Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg.
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:
a de naam en het adres van de indiener;
b de dagtekening;
c een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
d de gronden van het bezwaar.
Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM  Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd.
U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 45,00 voor minder draagkrachtige natuurlijke personen in huurtoeslag- en sociale zekerheidszaken, € 167,00 voor overige natuurlijke personen en € 331,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
en besluiten als volgt:
I Op de nieuwe parallelweg op de Beukenweg te Velp tegenover de Rembrandtlaan stellen wij door plaatsing van borden C2 en C3 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens eenrichtingverkeer in noordelijke richting in.
II Op de nieuwe parallelweg op de Beukenweg te Velp tegenover de Rembrandtlaan stellen wij door plaatsing van borden E7 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens een laad- en losstrook in.
De Steeg, 5 oktober 2015
Naar boven