Kennisgeving vaststelling wijzigingsplan “Kerkpad ZZ naast nr. 148”.
Logo Soest
Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij bij besluit van 29 september 2015 het wijzigingsplan “Kerkpad ZZ naast nr. 148” (planidentificatienummer NL.IMRO.0342.WPSOE0013-0301) ongewijzigd hebben vastgesteld. Het wijzigingsplan voorziet in een nieuwe juridisch-planologische regeling die het mogelijk maakt een woning te bouwen op het betreffende perceel.
Informatie en procedure
Het hiervoor genoemde B&W-besluit, het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 8 oktober 2015 tot en met woensdag 18 november 2015, ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest en bij Idea, kunstencentrum, bibliotheek en theater, Willaertstraat 49 te Soest. Het inzien van het wijzigingsplan kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via www.soest.nl/afspraak of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer: (035) 6093 411. Tegen betaling van leges kan een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.
Digitaal raadplegen
Het vastgestelde wijzigingsplan, met de bijbehorende stukken, is digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl/bestemmingsplannen. Het digitale wijzigingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij verschil of twijfel boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie). Bij het Omgevingsloket is het wijzigingsplan tegen vergoeding verkrijgbaar.
Rechtsmiddel
Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:
  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij Burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;
  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij Burgemeester en wethouders naar voren te brengen;
  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging of de wijzigingen die Burgemeester en wethouders bij de vaststelling in het wijzigingsplan hebben aangebracht.
Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit van Burgemeester en wethouders van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Soest, 7 oktober 2015.
Naar boven