Logo Oegstgeest
Ontwerp beeldkwaliteitsplan Nieuw-Rhijngeest Zuid, Oegstgeest

Burgemeester en wethouders maken op grond van de inspraakverordening bekend, dat er een ontwerp beeldkwaliteitsplan is opgesteld voor Nieuw-Rhijngeest Zuid.

Het gebied waarop het ontwerpbeeldkwaliteitsplan betrekking heeft wordt begrensd door de A44 aan de oostzijde, de N206 aan de zuidzijde, de Verlengde Wassenaarseweg aan de noordzijde en de nieuw te graven Binnenrijn aan de westzijde.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan is een concretisering van het welstandsbeleid voor deze specifieke locatie. In het ontwerp beeldkwaliteitsplan wordt aangegeven op welke wijze de ruimtelijke kwaliteit in het gebied wordt bereikt. Enerzijds gebeurt dit door een heldere visie op het onderscheid tussen de openbare ruimte en de bebouwing. Anderzijds door het stimuleren van een zeer uitgesproken kwaliteit van elk afzonderlijk gebouw en de zorgvuldige inrichting van de buitenruimte.

Voor het gebied Nieuw-Rhijngeest Zuid is tevens een ontwerp bestemmingsplan opgesteld. In een aparte publicatie vindt u daarover meer informatie.

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan Nieuw-Rhijngeest Zuid ligt gedurende zes weken ter inzage, van donderdag 5 februari 2015 tot en met woensdag 18 maart 2015.

Gedurende deze periode is het ontwerp beeldkwaliteitsplan op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

Tevens is het ontwerp beeldkwaliteitsplan raadpleegbaar op de NL.IMRO.0579.BPNRGZ-ON01 (bijlage 3 bij de toelichting van het ontwerp bestemmingsplan).

Daarnaast is het ontwerp beeldkwaliteitsplan in PDF-formaat beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest (www.oegstgeest.nl) via de rubriek ‘Inwoners’, ‘Bestemmingsplannen’ onder ‘Nu ter inzage’.

Conform de inspraakverordening kunnen belanghebbenden gedurende de periode van terinzagelegging een schriftelijke reactie naar aanleiding van het ontwerp beeldkwaliteitsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Nadere informatie is te verkrijgen bij het team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Naar boven