Logo Zuidplas
Voornemen en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Rottedijk 10a’, Zuidplas

Burgemeester en wethouder maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen hebben om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied ‘Rottedijk 10a’ te Moerkapelle. Tevens maken burgemeester en wethouders op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Rottedijk 10a’ te Moerkapelle met ingang van donderdag 5 februari 2015 ter inzage ligt.

Inhoud plan

Het geldende juridisch planologisch regime voor het perceel Rottedijk 10a te Moerkapelle is nu ‘Agrarisch’ met de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – kantoor, garage, berging’. Deze bestemming wordt gewijzigd in de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’. Daarnaast worden met dit ontwerpbestemmingsplan enkele schuilhutten verderop aan de Rottedijk bestemd, tegenover huisnummer 16.

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Rottedijk, een doodlopende straat in het westelijk deel van het buitengebied dat behoort tot de kern Moerkapelle. Daarnaast maken ook twee aanwezige schuilstallen in het weiland tegenover Rottedijk 16 te Moerkapelle onderdeel van het plangebied.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 5 februari 2015 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1982.BpRottedk10aMkp-Ow01). U kunt de stukken ook als pdf-bestand inzien via www.zuidplas.nl.

Zienswijze(n)

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan: De raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM, tel. (0180) 637 711. Let op: u kunt alléén beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan indienen als u tijdig een zienswijze indient.

Naar boven