Logo Overbetuwe
Vastgestelde beheersverordening ‘Zetten – Hemmen’, Overbetuwe

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de beheersverordening Zetten – Hemmen op 13 januari 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld. De beheersverordening treedt met terugwerkende kracht in werking op 14 januari 2015.

Waar gaat de beheersverordening over?

Het doel van deze beheersverordening is het vastleggen van het bestaande gebruik en de huidige planologische mogelijkheden voor Zetten en Hemmen. Het plangebied van de beheersverordening omvat grotendeels het plangebied van het geldende bestemmingsplan Kom Zetten/Kom Hemmen, met uitzondering van een aantal (partiële) bestemmingsplannen, die nog niet verouderd zijn.

Voor Zetten-Hemmen wordt gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan. Doel en streven van dit bestemmingsplan is een flexibel bestemmingsplan waarvan de regels ruim, eenvoudig en makkelijk leesbaar zijn. Vanwege de voorbereidings- en wettelijke doorlooptijden hiervan was het niet haalbaar om vóór 25 januari 2015 voor beide kernen te beschikken over een nieuw bestemmingsplan. Om toch over een actueel vastgesteld planologisch-juridisch regime te beschikken, is als alternatief voor het bestemmingsplan ook de toepassing van het instrument ‘beheersverordening’ mogelijk (artikel 3.38 Wro). Door middel van de beheersverordening wordt het geldende bestemmingsplan van toepassing verklaard.

Waar kunt u het plan inzien?

U kunt de beheersverordening vanaf donderdag 12 februari 2015 inzien. De beheersverordening en de bijbehorende stukken kunt u bekijken op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1734.0196ZTTNbvzttnhmmn-VSG1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://bronro.overbetuwe.nl/5ADD819E-7689-44F4-B647-6D0EA51BA100/

De papieren versie van de verordening kunt u inzien via het omgevingsloket gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m vrijdag van 8.30-13.00 uur). U kunt hiervoor ook een afspraak maken met iemand van het omgevingsloket via (0481) 362300.

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Naar boven