Vastgestelde gemeentelijke besluiten coördinatieregeling,bestemmingsplan omgevingsvergunning en besluit Hogere Grenswaarden Leeuwarden -Europaplein
Logo Leeuwarden
Van af 8 oktober 2015 lig gen de gecoördineerd vastgestelde besluiten Leeuwarden – Europaplein met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage.
Plangebied
Europaplein Leeuwarden
O ntwikkeling
Het bestemmingsplan en de besluiten zijn opgesteld om de werkzaamheden ten behoeve van de reconstructie van het Europaplein mogelijk te maken. Met de reconstructie van het Europaplein wordt een vervolg gegeven aan de aanpassingen aan de stadsring in verband met de aanleg van de Haak om Leeuwarden, zodat het vervoerssysteem, dat is bedacht, ook daadwerkelijk zal functioneren. Door de groei van het autoverkeer en de veranderende verkeersstromen door de aanleg van de Haak is het aangepaste Europaplein een onmisbare schakel.
Coördinatieregeling
De gemeenteraad van Leeuwarden heeft op 30 juni 2014 besloten de gemeentelijke coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het project Leeuwarden – Europaplein. Dit betekent dat voor alle besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van de reconstructie van het Europaplein gelijktijdig dezelfde procedure is doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (Uov) van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.
Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan op grond van artikel 3.31 lid 3 Wro en artikel 3,32 in samenhang met artikel 3.30 lid 2 Wro. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluit inzake een omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Europaplein.
Het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden maakt daarom bekend dat de volgende besluiten ter inzage liggen:
Ter inzage liggen:
1.vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden – Europaplein;
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 september 2015 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Leeuwarden – Europaplein’ NL.IMRO.0080.03012BP00-VG01.
  • 1.
    besluit omgevingsvergunning voor de activiteiten; wijzigen gemeentelijk monument, bouwen, aanleggen infrastructuur en diverse uitritten, en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.
  • 1.
    besluit Vaststelling h ogere g renswaarden Leeuwarden – Europaplein;
Het vastgestelde bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Europaplein met bijbehorende stukken kunt u inzien:
  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.
  • via de websites voor het bestemmingsplan:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0080.03012BPOO-VG01
  • www.leeuwarden.nl/ruimtelijke-plannen
Beroep
Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan, de omgevingvergunning en het Besluit Hogere grenswaarden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van tervisielegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vastgestelde bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning, verlening besluit hogere grenswaarden Europaplein) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
U kunt alleen beroep instellen:
  • gedurende de periode van terinzagelegging;
  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;
  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad of het college in te dienen;
  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning of het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden bij burgemeester en wethouder heeft ingediend;
Voorlopige voorziening
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van de besluiten. Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.
Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling
Crisis- en herstelwet van toepassing
Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Leeuwarden 7 oktober 2015
Naar boven