Eerste herziening bestemmingsplan Woonwijken Noordoost: Watermuziek
Logo Heemstede
Bestemmingsplan vastgesteld
Burgemeester en wethouders van Heemstede maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 24 september 2015 het bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Woonwijken Noordoost: Watermuziek’, digitaal bekend onder IDN: NL.IMRO.0397.BPgh1noordoost‐0201, gewijzigd heeft vastgesteld.
Watermuziek
Voor het middengebied van het plan Watermuziek wordt het mogelijk het oorspronkelijke plan te wijzigen. Het aantal maximaal te realiseren woningen blijft gelijk. Op de website van de gemeente Heemstede vindt u meer informatie over dit bestemmingsplan.
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan
Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn:
  • -
    Nader onderzoek voorkomen rugstreeppad opgenomen in de bijlagen (bijlage 3);
  • -
    Ecologieparagraaf 4.11 hierop aangepast;
  • -
    In de paragraaf Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6.2 enkele zinnen opgenomen dat er geen zienswijzen zijn ingediend;
  • -
    In artikel 5 onder 5.2.1 sub b is een regel iets aangepast: “…worden gebouwd en ter plaatse van de aanduiding 'vrijstaand' ten hoogste 2 woningen en uitsluitend vrijstaande woningen worden gebouwd;”. De tekst in het rood is verwijderd. Dit omdat in artikel 5.2.1 sub d al staat vermeld dat er ten hoogste 2 woningen zijn toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘vrijstaand’. De zinsnede ‘aanduiding ‘vrijstaand’ ontbrak in deze regel.
Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?
Het besluit en het bestemmingsplan kunt u digitaal inzien op de website van de gemeente Heemstede, www.Heemstede.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De authentieke planbestanden kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ga naar “Een plan bekijken” en dan naar “Bestemmingsplannen”. Klik vervolgens op “ID” en vul “NL.IMRO.0397.BPgh1noordoost‐0201” in om het gehele plan te bekijken.
Het besluit met bijbehorende stukken ligt voorts met ingang van donderdag 8 oktober 2015 voor zes weken voor een ieder ter inzage in de publiekshal van het Raadhuis, Raadhuisplein 1, te Heemstede. De openingstijden van het Raadhuis vindt u op de website van de gemeente Heemstede.
Hoe kunt u tegen het bestemmingsplan beroep instellen?
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen met ingang van vrijdag 9 oktober 2015 gedurende 6 weken (dus tot en met donderdag 19 november 2015) tegen dit besluit beroep instellen. Dit geldt ook voor belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken en voor belanghebbenden die geen zienswijze kenbaar hebben gemaakt en kunnen aantonen door de gewijzigde vaststelling in een ongunstiger positie te worden gebracht.
Dit beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Naast de mogelijkheid om op papier beroep in te stellen, kunnen burgers ook digitaal in beroep gaan. Dat kan alleen via het speciale digitale loket dat u op de homepage van de website van de Raad van State vindt. Om toegang te krijgen tot het digitale loket moet u beschikken over DigiD. Binnen het loket volgt u de instructies en vult u de formulieren in. Deze kunt u dan digitaal verzenden. Bijlagen levert u eveneens digitaal aan via het loket. Let op: u kunt geen beroep instellen per e-mail.
Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Naar boven