Gemeente Etten-Leur – Verkeersbesluit Kortparkeren Bogaard
Logo Etten-Leur
Burgemeester en wethouders van Etten-Leur,
gelet op
hetgeen ten aanzien van verkeersbesluiten in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (Babw) is bepaald, alsmede op de bepalingen ter zake van de Algemene wet bestuursrecht;
overwegende dat
  • de in dit verkeersbesluit genoemde wegen, wegen zijn als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder d. van de Wegenverkeerswet 1994;
  • deze wegen in beheer zijn bij de gemeente Etten-Leur;
  • op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 Babw genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;
het uit een oogpunt van:
  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of de functie van objecten of gebieden;
gewenst is om:
Twee parkeervakken aan de Bogaard te onttrekken aan het betaald parkeren en deze om te zetten naar twee aangewezen blauwe kaart parkeervakken. Hier mag maximaal 15 minuten geparkeerd worden.
Motivering
Al langere tijd is de gemeente met bewoners in overleg over een gepaste oplossing voor het structureel stoppen en parkeren van auto’s voor opritten van bewoners. Er is een stopverbod van kracht in dit deel van de straat. Er wordt op dit moment gehandhaafd, dit heeft echter niet het gewenste resultaat. Met deze maatregel wordt er voor de foutparkeerders een alternatief geboden. Onze Boa’s zullen erop toezien of de maatregel het gewenste effect heeft.
De bruikbaarheid van de weg wordt gewaarborgd voor bewoners van de Bogaard. Zij kunnen, wanneer de maatregel effectief is, ongehinderd gebruik maken van de eigen oprit.
Belangenafweging
Er zijn geen redenen om aan te nemen dat door bovengenoemde maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.
gehoord
Overeenkomstig artikel 24 Babw overleg is gepleegd met verkeersfunctionaris de heer T. van Boxtel namens de korpschef van de eenheid Zeeland-West-Brabant.
besluiten
conform bijgaande en bij dit besluit behorende situatietekening:
  • 1.
    Twee parkeervakken in de Bogaard te onttrekken aan het betaald parkeren;
  • 2.
    De twee vakken in te richten als twee blauwe kaart parkeervakken met een tijdsbeperking, door middel van blauwe belijning en bord E4 met onderbord;
  • 3.
    Dit verkeersbesluit op de gebruikelijke wijze openbaar bekend te maken.
Etten-Leur, 29 september 2015
Namens burgemeester en wethouders van Etten-Leur.
Peter de Leeuw
Teamleider Planologie en Beleid
Bijlage
•Situatietekening
Mededelingen
Ter inzage legging
Het verkeersbesluit en de daarbij behorende tekening liggen gedurende 6 weken na de openbare bekendmaking voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in de publiekshal van het Stadskantoor.
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan eenieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit dient te gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt en de gronden van het bezwaar.
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.
Tegelijk met het bezwaarschrift en gedurende de behandeling daarvan kan bij de voorzieningenrechter (Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda) een verzoek om voorlopige voorziening, waaronder schorsing, worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als een bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
Naar boven