Logo Purmerend
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Kop van West 2014’ en besluit hogere waarden, Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 29 januari 2015 het bestemmingsplan “Kop van West 2014“ gewijzigd heeft vastgesteld.

In dat verband heeft het college op grond van artikel 110a Wet geluidhinder hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai vastgesteld.

Zakelijke inhoud

Dit bestemmingsplan (ID-code NL.IMRO.0439.BPKVW2014-va01) biedt een planologische regeling voor het gebied dat bekend staat als de Kop van West. Ingezet wordt op organische ontwikkeling, dat houdt in dat zoveel mogelijk vraaggestuurd kan worden ontwikkeld.

De Kop van West is gesitueerd in het westen van de gemeente. Het wordt omsloten door de Hazepolder aan de noordzijde, het Noordhollandsch Kanaal en de binnenstad aan de oostzijde, Weidevenne aan de zuidzijde en de rijksweg A7 aan de westzijde. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op aanvulling van de bouwregels betreffende ‘bijbehorende bouwwerken’ en ‘parkeren’. Daarnaast is ook de plantoelichting op onderdelen aangepast.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde plan en het besluit hogere waarden liggen met ingang van 6 februari 2015 tot en met 19 maart 2015 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken staan ook op de gemeentelijke website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze naar voren te brengen. Daarnaast voor iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan daarin heeft aangebracht. Digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan is ook mogelijk via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet de belanghebbende beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het betreffende besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

NB. Op het besluit van de gemeenteraad is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke de beroepsgronden tegen het besluit zijn. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven