Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Oosterbeek-Centrum 2015’, ‘Hogenkampseweg - Reijmerweg 2015’ en ‘Kabeljauw 9 e.o., 2015’
Logo Renkum
De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 30 september 2015 de bestemmingsplannen ‘Oosterbeek-Centrum 2015’, ‘Hogenkampseweg - Reijmerweg 2015’ en ‘Kabeljauw 9 e.o., 2015’ gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor deze bestemmingsplannen. De bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 7 oktober 2015 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. De bestemmingsplannen zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen.
 
1- ‘Oosterbeek-Centrum 2015’. Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het gebied van Oosterbeek-Centrum. Het plangebied wordt begrensd door de Utrechtseweg in het noorden de J.J. Talsmalaan en de Pietersbergseweg in het westen. In het zuiden door de Van Eeghenweg, De Dam, de Fangmanweg en de Emmastraat. Het plangebied wordt in het oosten begrensd door de Beukenlaan. Het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Centrum 2015’ is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Oosterbeek Centrum’, ‘Oosterbeek Centrum, herziening artikel 30 WRO 2008’ en ‘Oosterbeek-Zuid 2006’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten zijn wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen zijn wel hersteld.
Het vastgestelde bestemmingsplan is, ambtshalve en mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, op enkele (ondergeschikte) onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de reactie op de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen. Het plan is in te zien op onze website en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0163ob-va02.
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0163ob-/NL.IMRO.0274.bp0163ob-va02.
 
2- ‘Hogenkampseweg - Reijmerweg 2015’. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein van Vivare, kadastraal bekend als Renkum, sectie C, nummers 6335 en 5350, en is gelegen tussen de Hogenkampseweg, Meester van Damweg, St. Josephweg en de Reijmerweg te Renkum. In het plangebied liggen de woningen Hogenkampsweg 9-39, Meester van Damweg 64-70, St. Josephweg 2-24 en Reijmerweg 69-103. Het plan van Vivare voorziet in de sloop van 38 woningen in het plangebied en de nieuwbouw van 45 woningen en de realisatie van een ontsluitingsweg en parkeerplaatsen. De woningen aan de St. Josephweg 2-16 en Reijmerweg 69-75 worden niet gesloopt.
Het vastgestelde bestemmingsplan is uitsluitend ambtshalve (er zijn geen zienswijzen ingediend) op enkele (ondergeschikte) onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het gaat o.a. om het toevoegen van een parkeerregeling met parkeernormen en het iets aanpassen van het bouwvlak van de woningen aan de Meester van Damweg. Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de reactie op de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen.
Het plan in te zien op onze website en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0164rh-va02.
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0164rh-/NL.IMRO.0274.bp0164rh-va02.
 
3- ‘Kabeljauw 9 e.o., 2015’. Dit bestemmingsplan is gewijzigd en geamendeerd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op alle percelen van Gerritsen B.V. aan de Kabeljauw 9-11 te Heelsum, de percelen aan de Kabeljauw 8 te Heelsum (kadastraal bekend als Doorwerth, sectie B nummers 149, 150, 625 en 627) en de agrarische percelen kadastraal bekend als Doorwerth, sectie B nummers 626, 628 en 281. Het bestemmingsplan legt de bestaande (bedrijfs)situatie vast. Daarnaast maakt het bestemmingsplan, door het laten vervallen van bouwrechten op andere plaatsen, een nieuwe loods mogelijk (het westen) ter plaatse waar nu bedrijfswagens in de buitenlucht staan. Het plangebied bevat de (bedrijfs)woningen aan de Kabeljauw 8, 9 en 11, delen van de Heelsumsebeek en de Wolfhezerbeek, de agrarische gronden in het beekdal en de agrarische gronden tegen de A50 aan, het bosje met de stacaravans (camping) en de twee recreatiewoningen (9A en 9B) en het onverharde deel van de Kabeljauw richting Kabeljauw 6. De percelen aan de Kabeljauw 6 liggen niet in het bestemmingsplan. Het plangebied wordt globaal begrensd door de gronden van Natuurmonumenten in het oosten, de A50 in het noorden, de gronden aan De Kamp 6 en 7 in het westen, de Heelsumsebeek en het onverharde deel van de Kabeljauw en de percelen van de woningen aan de Utrechtseweg 433, 435, 439a, 443, 445 en 447 in de wijk Kievitsdel van Doorwerth in het zuiden en de gronden van Mooiland (Utrechtseweg 425) in het zuidoosten.
Het vastgestelde bestemmingsplan is, ambtshalve en mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, op enkele (ondergeschikte) onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de reactie op de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen. Het aangenomen amendement heeft ervoor gezorgd dat de aanduiding ‘agrarisch’ op het perceel met de bestemming ‘Natuur’ in het zuidwesten (het deel van het kadastraal perceel Doorwerth, B593) is gewijzigd naar de aanduiding ‘specifieke vorm van natuur - agrarisch medegebruik’. Hierdoor is hier geen akkerbouw meer toegestaan. Het plan is digitaal in te zien op onze website en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0149bg-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0149bg-/NL.IMRO.0274.bp0149bg-va02.
 
Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.
Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven