Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit voor project Herstel regionale kering Taalstraat
Logo Waterschap De Dommel
Ter voorbereiding op het projectplan ‘Herstel regionale kering kadestrekkingen Taalstraat-BBroek-w_a en Taalstraat-BBroek-w_c’ nabij Vught in gemeente ’s-Hertogenbosch, heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Dit is een projectplan zoals bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet. Uit deze m.e.r.-beoordeling blijkt dat voor de verbetering van de regionale kering geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, omdat er geen sprake is van de bijzondere nadelige gevolgen, die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken. Het dagelijks bestuur van het Waterschap De Dommel heeft daarom in zijn vergadering van 29 september 2015 een m.e.r.-beoordelingsbesluit vastgesteld, waarin is aangegeven dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.
Maatregelen projectplan
Na de publicatie van dit m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt het definitief projectplan Herstel regionale kering Taalstraat middels een verkorte procedure vastgesteld. In dit plan zijn de benodigde verbetermaatregelen voor de kering vastgelegd. Bij Taalstraat-a wordt het profiel van de kering (dijk) verruimd. Er wordt kleibekleding aangebracht. Er wordt aan de buitenzijde een kleikist aangelegd en aan de binnenzijde wordt er een drainagegoot aangebracht. Tevens zal een aantal bomen worden gekapt. De maatregelen hebben geen effect op de waterstand in de Dommel. Bij Taalstraat-c (fietstunnel Paardensteegje) wordt de enkele schotbalkenkering vervangen door een dubbele kering. Tevens wordt een lokale opslagvoorziening aangelegd.
Procedure
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet) rechtstreeks in hun belang worden getroffen.
Anderen kunnen hun bezwaar kenbaar maken tijdens de bezwaarprocedure van het projectplan. De vaststelling is eind oktober gepland waarna het projectplan ter inzage wordt gelegd. Dit zal op de wettelijk voorgeschreven wijze worden gepubliceerd.
Inzage
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de beoordeling treft u als bijlagen aan. Deze stukken zullen eveneens na vaststelling van het projectplan digitaal ter inzage gelegd worden op www.dommel.nl/bekendmakingen.
Contact
Voor meer informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het projectplan kunt u contact opnemen met Frank Gerritsen, (0411) 618 336 of bij afwezigheid met Serge Polak, (0411) 618 640. U kunt ook een e-mail sturen naar FGerritsen@dommel.nl of SPolak@dommel.nl.
Naar boven