Ontwerpprojectplan Waterwet Vispassage H.A. van Beuningengemaal, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

De Minister van Infrastructuur en Milieu en het College van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om een ontwerpprojectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen.

Het ontwerpprojectplan betreft de aanleg Vispassage H.A. van Beuningengemaal in het Amsterdam-Rijnkanaal tussen kilometerraai 68 en 69 en de Linge ten noorden van Tiel.

Het doel van de vispassage is dat alle soorten jaarrond beide richtingen op moeten kunnen migreren.

Het ontwerpprojectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1 van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het ontwerpprojectplan, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 8 oktober 2015 voor een periode van zes weken tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Griffioenlaan 2, Utrecht;

  • waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, Tiel;

  • gemeente Tiel, Achterweg 2, Tiel;

  • gemeente Buren, De Wetering 1, Maurik.

Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend?

Belanghebbenden kunnen binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) wordt (worden) meegewogen in het besluit op de aanvraag.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Midden-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met het afdelingshoofd Werkenpakket RWS van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoon 0320 – 29 91 11.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen kan contact worden opgenomen met de heer Paul Kok van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, District Zuid, telefoon 088 – 797 31 87.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de directeur Netwerkontwikkeling, Rijkswaterstaat Midden-Nederland, W.H.B. Aarnink

Het College van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, namens deze, het hoofd van de afdeling Technische Projecten, R.W. Buis

Naar boven