Ontwerp bestemmingsplan Hoogspanning Zuid, Apeldoorn
Logo Apeldoorn
Van 8 oktober 2015 tot en met 18 november 2015 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Hoogspanning Zuid met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1258-ont1 ter inzage. Het plangebied strekt zich uit van Oude Beekbergerweg-Snipweg in het noorden, via het Zuiderpark, tot in het zuidwesten Oude Apeldoornseweg-Malkenschoten en in het zuidoosten Nagelpoelweg-Kayersdijk.
Het ontwerp heeft betrekking op het hoogspanningstracé door Apeldoorn-Zuid. Doel is om het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met de feitelijk aanwezige situatie. Daar waar geen bovengrondse hoogspanningslijnen meer aanwezig zijn wordt de bestemming Leiding - Hoogspanningsverbinding uit het bestemmingsplan verwijderd. De strook waarin de hoogspanningskabels nu ondergronds liggen krijgt de bestemming Leiding – Hoogspanning. Deze bestemming heeft een beschermende werking, gericht op het ongestoord functioneren van de hoogspanningskabels en de veiligheid. Het bestemmingsplan legt uitsluitend de bestaande situatie vast en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.
De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen.
Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:
  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Hoogspanning Zuid'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.
  • mondeling: maak een afspraak met mevrouw N. Jansen, tel. (055) 580 2398.
  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).
    Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.
Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.
Apeldoorn, 7 oktober 2015
Naar boven