Logo Woudrichem
Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpomgevingsvergunning en exploitatieovereenkomst Schapendam 1, Woudrichem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat vanaf 6 februari 2015 tot en met 19 maart 2015 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan 'Kom Woudrichem-Oudendijk – 1e herziening 2014' met IMRO-code NL.IMRO.0874.wchmbp201402-ONT1.

  • de ontwerpomgevingsvergunning (geregistreerd onder nr. A2014-0232) voor de nieuwbouw van een verenigingsgebouw en de sloop van de werfschuur.

Bovendien maken zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeente Woudrichem hiervoor een exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening is aangegaan met de ontwikkelende partij.

Plan

Het plangebied omvat het werfterrein van de Watersportvereniging Woudrichem aan de Schapendam 1 te Woudrichem. Het plan behelst de verplaatsing van het bouwvlak om de vervangende nieuwbouw van het verenigingsgebouw mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk plaatsvinden.

Zienswijze

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. Tevens zijn de stukken van het bestemmingsplan raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem onder Bestemmingsplannen (http://www.woudrichem.nl) en RO-online (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0874.WCHMBP201402-ONT1)

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en tegen de ontwerpomgevingsvergunning. Een zienswijze dient ingediend te worden bij de gemeente Woudrichem, t.a.v. afdeling RO, postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Woudrichem contact opnemen:

  • voor het ontwerpbestemmingsplan met de heer Smeulders

  • voor de ontwerpomgevingsvergunning met mevrouw Branderhorst

Beiden zijn telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0183) 308100.

Overeenkomst

De anterieure exploitatieovereenkomst heeft betrekking op bovengenoemde vervangende nieuwbouw van het clubgebouw. In de overeenkomst is het verhaal van kosten voor de planologische procedure en planschade geregeld. De grondexploitatiewet is van toepassing op deze ontwikkeling. In het kader daarvan is de overeenkomst aangegaan.

Conform het gestelde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt op genoemde data samen met het ontwerpbestemmingsplan een korte zakelijke beschrijving van de inhoud van de exploitatieovereenkomst ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem.

Tegen de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven