Logo Tynaarlo
Vastgesteld Structuurvisie Cultuurhistorie 2014-2024 Een juweel tussen twee provinciehoofdsteden, Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2014 de Structuurvisie Cultuurhistorie Tynaarlo 2014-2024 Een juweel tussen twee provinciehoofdsteden (NL.IMRO.1730.SVCultuurhistorie-0401) heeft vastgesteld. In deze structuurvisie geeft de raad zijn visie op hoe de gemeente Tynaarlo om wil gaan met haar cultuurhistorisch erfgoed.

De structuurvisie

Een structuurvisie is een beleidsdocument dat richting geeft aan de ruimtelijke ontwikkeling van een gemeente. Daarbij is een structuurvisie voor burgers niet bindend. De structuurvisie vormt echter wel de basis voor besluiten, zoals bestemmingsplannen, die bindend zijn voor burgers.

Vaststelling

Het ontwerp van de Structuurvisie Cultuurhistorie Tynaarlo 2014-2024 Een juweel tussen twee provinciehoofdsteden en de bijlagen hebben vanaf vrijdag 7 februari 2014 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis en waren eveneens via internet te raadplegen. In deze periode zijn zes zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn alle beoordeeld en van een inhoudelijke reactie voorzien in de hiervoor opgestelde zienswijzennotitie. De zienswijzen hadden betrekking op aanvullingen op de inventarisatie- en de waardenkaart en ambtshalve (redactioneel) wijzigingen. De (ontwerp) structuurvisie is hierop aangepast en door de raad gewijzigd vastgesteld.

Communicatie

De Structuurvisie Cultuurhistorie 2014-2024 Een juweel tussen twee provinciehoofdsteden ligt vanaf 30 januari 2015 permanent ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1, 9481 AW Vries. Voor actuele openingstijden wordt verwezen naar de gemeentelijke website. De structuurvisie is tevens digitaal beschikbaar op de website van de gemeente www.tynaarlo.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van het plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.SVCultuurhistorie-0401.

Geen bezwaar en beroep

De vastgestelde structuurvisie is geen voor burgers bindend juridisch document en daarom kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven