Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving ontwerpbesluit onttrekking aan de openbaarheid van een gedeelte van het August Allebéplein te Slotervaart, Amsterdam - Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 9 Wegenwet en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbesluit onttrekking aan de openbaarheid van een gedeelte van het August Allebéplein te Slotervaart en de bijbehorende stukken (ontwerpbesluit en tekening) ter inzage liggen van 5 februari tot en met 18 maart 2015 bij het stadsloket Nieuw-West aan het Osdorpplein 1000 geopend maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

In het kader van de stedelijke vernieuwing van Overtoomse Veld wordt het August Allebéplein herontwikkeld. Na de vaststelling van het vernieuwingsplan voor Overtoomse Veld in 2002 heeft de stadsdeelraad van Slotervaart het uitwerkingsplan voor het August Allebéplein vastgesteld. In december 2010 heeft B&W de bijbehorende grondexploitatie vastgesteld. Doel van het uitwerkingsplan is de bloksgewijze vernieuwing van het August Allebéplein. Ten behoeve van de ontwikkeling van de locatie gelegen aan het August Allebéplein 61/Marius Bauerstraat 32 en 32A (herontwikkeling van het gebied van de huidige Lidl supermarkt en omgeving) dient een deel van de openbare ruimte op het August Allebéplein aan de openbaarheid te worden onttrokken om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij de bestuurscommissie van het stadsdeel Nieuw-West, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14020 met de behandelend ambtenaar mevrouw A. Ruijter een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 28 januari 2015

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter.

H. Wink, stadsdeelsecretaris.

Naar boven