Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Transferium’
Logo Zuidhorn
Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 14 september 2015 het bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Transferium’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 8 oktober 2015 zes weken ter inzage.
 
Achtergrond
Het bestemmingsplan beoogt het realiseren van een transferium mogelijk te maken. Dit transferium (ongeveer 200 parkeerplaatsen) is voorzien op de gronden nabij het gemeentehuis, waar voor kort een tweetal tijdelijke supermarkten met een parkeervoorziening waren gevestigd.
 
Gewijzigde vaststelling
Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd. Ten eerste is de aanduiding ‘geluidzone spoor’ verwijderd (is wettelijke geregeld). Ten tweede is de mogelijkheid om het houden van evenementen verwijderd en tot slot is de wijzigingsbevoegdheid tot het uitbreiden van het transferium verwijderd.
 
Bestemmingsplan inzien
U kunt het bestemmingsplan ‘Zuidhorn-Transferium’ inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden, het plan raadplegen en de bronbestanden van het plan downloaden. U kunt het bestemmingsplan tevens raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Beroep instellen
Vanaf 9 oktober 2015 tot en met 19 november 2015 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld do9or:
Degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;
Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;
Belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of indienen via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.
 
Voorlopige voorziening
Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 13 november 2015. Om de werking van het bestemmingsplan (voor het onderdeel waartegen u beroep instelt) te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift en er moet sprake zijn van een spoedeisend belang.
Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508 884.
 
Zuidhorn, 7 oktober 2015
Naar boven