Logo Nijmegen
Intrekking raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan ‘Nijmegen Oost’, Nijmegen

Burgemeester en wethouders van Nijmegen maken ingevolge artikel 3.8., lid 3, Wro bekend dat de raad van Nijmegen bij besluit van 28 januari 2015 het besluit van de raad tot gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan Nijmegen Oost van 17 september 2014 heeft ingetrokken.

Op 16 april 2014 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ten aanzien van het op 26 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Nijmegen Oost een tussenuitspraak gedaan inzake één van de ingediende beroepen. De raad kreeg de opdracht een gebrek te herstellen. Op 17 september 2014 heeft de raad het bestemmingsplan Nijmegen Oost om die reden opnieuw, maar gewijzigd, vastgesteld.

Inmiddels is, naar aanleiding van zittingen bij de Raad van State over bestemmingsplannen 'Nijmegen Oost-1' (Ubbergseveldweg-Kopseweg), en 'Nijmegen Oost-3' (Opus), gebleken dat de wijze waarop het gebrek is hersteld, ongewenste consequenties kan hebben voor de ontwikkelingen die zijn voorzien in bestemmingsplannen 'Nijmegen Oost-1' 1 (Ubbergseveldweg-Kopseweg), en 'Nijmegen Oost-3 (Opus)'. Om die reden heeft de raad bij besluit van 28 januari 2015 het besluit van 17 september 2014 inzake bestemmingsplan Nijmegen Oost ingetrokken en een nieuw herstelbesluit genomen. Dit betreft het besluit tot vaststelling van bestemmingsplan Nijmegen Oost – 5 (herziening,speelveld Obrechtstraat).

Hoe kunt u het besluit tot intrekking inzien?

Het besluit is als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

U kunt het besluit ook inzien bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen met ingang van vrijdag 6 februari 2015 tot en met donderdag 19 maart 2015 tegen het besluit tot intrekking van het besluit van de raad tot gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan Nijmegen Oost van 17 september 2014 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het besluit tot intrekking van het besluit van de raad tot gewijzigde vaststelling van bestemmingsplan Nijmegen Oost van 17 september 2014 niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven