Verlening omgevingsvergunning met afwijking Gilzeweg 9 Bavel en besluithogere waarde
Logo Breda
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 30 september 2015 ingevolge artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning hebben verleend voor:
Gilzeweg 9 te Bavel ten behoeve van de splitsing van de voormalige boerderij in twee woningen (NL.IMRO.0758.AB2015223001-0401). Tevens ligt het besluit hogere waarde hiervoor ter inzage.
Wet geluidhinder
De woningen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige bestemming. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat op de gevel niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 september 2015 een ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.
Ter inzage
De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde liggen ter inzage van 8 oktober 2015 tot en met 18 november 2015. De omgevingsvergunning kunt u vanaf 14 oktober 2015 digitaal raadplegen via de website www.breda.nl/ruimtelijkeplannen (kies de link 'Ruimtelijke plannen van de Gemeente Breda'). Het besluit hogere waarde kunt u dan inzien via de bijlagen.
Daarnaast liggen de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.
Beroep
Tot en met 18 november 2015 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de verleende vergunning schriftelijk beroep in te stellen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Zeeland West-Brabant.
Tot en met 18 november 2015 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen het besluit hogere waarde schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.
Informatie
Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact
Naar boven