Ontwerpbestemmingsplan en milieueffectrapportage Windpark Hogezandse Polder
Logo Cromstrijen
Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 5 oktober 2015 het ontwerp van het bestemmingsplan inclusief milieueffectrapportage ‘Windpark Hogezandse Polder’ gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het plan betreft de realisatie van 9 windturbines met bijbehorende bouwwegen en bouwwerken in de Hogezandse Polder in Numansdorp.
 
Tijdens de openingstijden van het Servicecentrum (maandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.00 uur, op dinsdag en donderdag tevens van 16.00 – 20.00 uur en op woensdagmiddag op afspraak) is inzage van het plan mogelijk en is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen over het plan. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Gedurende de genoemde termijn dat het plan ter inzage ligt, kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Cromstrijen, Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer (0186) 656100.
 
Ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om op grond van artikel 110a e.v. van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen voor de locatie Anniehoeve, Korte Boomstraat ong. ten behoeve van de ontwikkeling van windturbines in de Hogezandse Polder. De stukken en het ontwerpbesluit liggen met ingang van 5 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het servicecentrum van het gemeentehuis (maandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.00 uur, op dinsdag en donderdag tevens van 16.00 – 20.00 uur en op woensdagmiddag op afspraak) en zijn tevens digitaal te raadplegen via de website www.cromstrijen.nl.
 
Belanghebbenden kunnen gedurende de genoemde termijn dat de stukken ter inzage liggen over het voornemen bij het college schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. U kunt uw schriftelijke zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen, Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer (0186) 656100.
 
Kennisgeving anterieure overeenkomst
Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 Wro bekend dat zij op 14 september 2015 een anterieure overeenkomst sloten met de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid WNW Windplan B.V., handelend onder de handelsnaam De Wolff Nederland Windenergie. De overeenkomst is gesloten voor de ontwikkeling van windturbines in de Hogezandse Polder in Numansdorp. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 5 oktober 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Servicecentrum. Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.
Naar boven