Wro-coördinatieregeling, bestemmingsplan, omgevingsvergunning en hogere grenswaarden Albert Heijn, locatie Martinus Nijhofflaan, Delft
Logo Delft
Burgemeester en wethouders van Delft maken bekend dat de gemeenteraad van Delft in zijn vergadering van 24 september 2015 het bestemmingsplan ‘Albert Heijn Locatie Martinus Nijhofflaan’ (gewijzigd) heeft vastgesteld. In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Op de locatie van Albert Heijn, Martinus Nijhofflaan 13 t/m 19, zijn plannen voor woningbouw, een parkeergarage en om de winkelruimte te herontwikkelen.
Wro -coördinatieregeling
Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad van de gemeente Delft op 29 januari 2015 besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro-coördinatieregeling). De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (fase 1), een besluit hogere waarden Wet geluidhinder en het bestemmingsplan ‘Albert Heijn Locatie Martinus Nijhofflaan’.
B estemmingsplan
Het bestemmingsplan heeft de volgende plangrenzen;
  • aan de noordzijde wordt het begrensd door de Martinus Nijhofflaan,
  • aan de oostzijde door de Voorhofdreef en
  • aan de zuidzijde door de Roland Holstlaan.
  • aan de westzijde is de grens van het plangebied gelegen net ten oosten van de parkeerplaats achter het flatgebouw aan de Aart van der Leeuwlaan.
Besluit hogere waarden Wet geluidhinder
In samenhang met het bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Delft op 25 augustus 2015 een besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder genomen.
Omgevingsvergunning activiteit bouwen
Voor de eerste fase van deze ontwikkeling is een omgevingsvergunning nodig om de bouw van de maximaal 59 appartementen, de herontwikkeling van de winkelruimte en de bouw van een parkeergarage mogelijk te maken. Met dit besluit geeft het college van burgemeester en wethouders toestemming voor de uitvoering van de bouw. De omgevingsvergunning is op 28 september 2015 verleend.
Het bestemmingsplan en de besluiten bekijken
Vanaf 1 oktober 2015 is het bestemmingsplan Albert Heijn Locatie Martinus Nijhofflaan, het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en de omgevingsvergunning fase 1 op de volgende wijzen raadpleegbaar:
  • Op afspraak bij het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16. U kunt bij het Klant Contact Centrum ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.
  • Opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. met de link NL.IMRO.0503.BP0041-2001.
  • Via www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage
In beroep gaan
Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarden en/of de omgevingsvergunning en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van 2 oktober 2015 tot en met 12 november 2015 beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en de omgevingsvergunning. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:
Raad van State
Afdeling bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA Den Haag
U kunt ook in beroep gaan tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling. Op welke punten het bestemmingsplan is gewijzigd vindt u in het raadsbesluit. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Op alle genoemde besluiten is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden Wet geluidhinder, de omgevingsvergunning of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14015.
Naar boven