Kennisgeving besluit Onttrekking aan de openbaarheid van het Johan Brouwerpad te Slotermeer .
Logo Amsterdam
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 9 van de Wegenwet bekend dat namens het algemeen bestuur (mandaatbesluit van 24 juni 2015 van het algemeen bestuur aan het dagelijks bestuur) op 22 september 2015 besloten is het Johan Brouwerpad aan het openbaar verkeer te onttrekken.
 
Aanleiding voor dit besluit.
In het kader van de stedelijke vernieuwing van Slotermeer wordt de Anton Struikbuurt vernieuwd. Na de vaststelling van het vernieuwingsplan voor Slotermeer Noord in 2009 heeft de deelraad op 30 oktober 2013 het uitwerkingsplan voor de Anton Struikbuurt vastgesteld. Om uitvoering te geven aan het uitwerkingsplan dient het Johan Brouwerpad aan de openbaarheid te worden onttrokken.
 
Zienswijze.
Vanaf 2 juli tot en met 13 augustus 2015 heeft een ontwerpbesluit om het Johan Brouwerpad aan het openbaar verkeer te onttrekken ter inzage gelegen. Er is van de gelegenheid om een zienswijze in te dienen door belanghebbenden geen gebruik gemaakt.
 
Ter inzage.
Het besluit met de daarbij behorende tekening ligt met ingang van 1 oktober 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het stadsloket Nieuw-West aan het Osdorpplein 1000. Het stadsloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
 
Beroep
Ingevolge het gestelde in artikel 8:1 juncto artikel 8:7 juncto artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht, kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Een beroepschrift dient de gronden van het beroep te vermelden en een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht. Het beroepschrift moet zijn voorzien van een datum en naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Dient iemand anders namens de belanghebbende een beroepschrift in, dan dient deze een volmacht van de belanghebbende mee te sturen. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan hangende de behandeling van het beroepschrift een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.
U kunt het beroepschrift, of het verzoek om een voorlopige voorziening ook indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet dan wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West, 22 september 2015
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West
De voorzitter, A. Baadoud
De stadsdeelsecretaris, H. Wink
Naar boven