Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Legmeer-West
Logo Uithoorn
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uithoorn in zijn vergadering van 24 september 2015 het bestemmingsplan “Legmeer-West” als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPLegmeerwest-VG01 gewijzigd heeft vastgesteld.
Bestemmingsplan
Op grond van de Wet ruimtelijke ordening mogen bestemmingsplannen niet ouder zijn dan 10 jaar en moeten bestemmingsplannen digitaal worden opgesteld volgens landelijke standaarden (SVBP 2012).
Om deze reden wordt het bestemmingsplan Legmeer-West uit 2005 geactualiseerd. De actualisatie van Legmeer-West betreft hoofdzakelijk een actualisatie van de bestaande regelingen. Waar nodig wordt het bestemmingsplan aangepast aan de actuele situatie, wettelijke regelingen en beleid.
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan
Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van een ingediende zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd. Hierbij wordt het perceel Noorddammerweg 68 weer binnen het plangebied van het bestemmingsplan Legmeer-West in bestemd in plaats van binnen het reeds vastgestelde bestemmingsplan Landelijk Gebied – Tussen Poelweg en Noorddammerweg. De destijds geldende wijzigingsbevoegdheid wordt daarbij weer opgenomen in het bestemmingsplan.
Daarnaast is één ambtelijke wijziging opgenomen. Hierbij zijn de naastgelegen gronden van de appartementen van de Meerkikker naar de feitelijke bestemming groen bestemd ipv een woonbestemming.
Ter inzage
Het bestemmingsplan, het besluit van de gemeenteraad en de Nota zienswijzen liggen met ingang van 2 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl
Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.
Beroep
Gedurende de termijn van terinzagelegging (2 oktober 2015 t/m 12 november 2015) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.
Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Verdere procedure
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Uithoorn, 30 oktober 2015
Naar boven