Vaststelling bestemmingsplan "Terwispel - Smidte, dorpshuis en plein" , Opsterland
Logo Opsterland
***********************************************************************************************************************
De gemeenteraad heeft op 21 september 2015 het bestemmingsplan "Terwispel - Smidte, dorpshuis en plein" vastgesteld.
 
Met ingang van 5 oktober 2015 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage. U kunt het digitale plan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid-nummer (NL.IMRO.0086.14BPSmidte-0301).Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis,
Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale plan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke website www.opsterland.nl)(Inwoners / Wonen, (ver)bouwen en verhuizen / Ruimtelijke plannen / Ter inzage) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.
Strekking van het bestemmingsplan
Voor het gebied rond het dorpshuis (Us Doarpshûs) is een herinrichtingsplan opgesteld voor de realisatie van een plein, een evenemententerrein en ruim 80 parkeerplekken. Het plangebied wordt gevormd door de terreinen behorende bij het dorpshuis aan de Smidte te Terwispel en het bijbehorende openbare gebied, de bestaande woningen aan de Smidte 22 en 24 alsook enige agrarische gronden (ijsbaan) aan de noordzijde hiervan. Om het herinrichtingsplan mogelijk te maken zullen de woningen aan de Smidte 22 en 24 worden gesloopt. De voorgenomen herontwikkeling van het plangebied is niet passend binnen de juridische kaders van de geldende beheersverordening voor Terwispel (vastgesteld op 3 juni 2013). Om het planvoornemen toch mogelijk te kunnen maken, is voormeld bestemmingsplan opgesteld, waarmee een deel van de geldende beheersverordening wordt herzien. De doelstelling van dit bestemmingsplan betreft een herbestemming van de gronden in het plangebied vanwege het planvoornemen. Met dit bestemmingsplan wordt een passende juridisch-planologische regeling getroffen om de gewenste situatie mogelijk te maken.
Reageren?
Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het betreft wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
 
Beetsterzwaag, 30 september 2015.
 
Burgemeester en wethouders van Opsterland.
Naar boven