M.e.r.-beoordelingsbesluit Heeringstraat 6A in Wilp
Logo Voorst
Kennisgeving
Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:
M. e.r .-beoordelingsb esluit Heeringstraat 6 A in Wilp
Op 3 juni 2015 is een m.e.r.-beoordelingsnotitie 'm.e.r.-beoordeling uitbreiding varkenshouderij te Wilp' ingediend. In deze notitie worden de effecten beschreven van de voorgenomen uitbreiding van een varkenshouderij aan de Heeringstraat 6A in Wilp.
Besluit
Op 15 september 2015 is besloten dat er, met betrekking tot de bovenstaande activiteiten, geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld, ter voorbereiding van het besluit op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteiten. De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r.-aanmeldingsnotitie (mededeling) geeft geen aanleiding tot de conclusie dat er vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen, een MER moet worden gemaakt. Het zaaknummer van deze procedure is Z-BEOR-2015-002787.
Terinzagelegging
Met ingang van 1 oktober 2015 ligt het besluit met de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. Alle stukken kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer G.M. Rabeling. Zijn telefoonnummer is (0571) 27 93 51. Deze publicatie en het besluit zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Actueel, Bekendmakingen kunt u deze stukken bekijken.
Bezwaar- of beroepsmogelijkheid
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit is geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk, tenzij belanghebbenden hierdoor, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Wel kan iedereen gebruik maken van het rechtsmiddel dat geboden wordt in het kader van de procedure voor het verlenen van een vergunning ingevolge de Wabo voor de desbetreffende activiteit.
Informatie
Informatie kunt u tijdens kantooruren opvragen bij de Regionale Uitvoeringsdienst Veluwe IJssel. Het telefoonnummer is (055) 58 01 705.
Twello, 30 september 2015
J.T.H.M. Penninx, burgemeester
E.J.M. van Leeuwen, secretaris
Naar boven