Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld
Logo Ede
‘Ederveen, Schras (verplaatsing tennisvelden) '
Op 24 september 2015 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Ederveen, Schras (verplaatsing tennisvelden)' gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2014EDRV0003-0301
Inzage
U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 1 oktober tot en met woensdag 11 november 2015 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.
Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen
Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gebied en gevolg
Het plangebied van het bestemmingsplan Ederveen, Schras (verplaatsing tennisvelden) kan als volgt worden omschreven:
  • De noordzijde grenst direct aan de Schras;
  • de oostzijde grenst direct aan de bestaande voetbalvelden;
  • de zuid- en westzijde grenzen aan het agrarisch buitengebied.
Het plan maakt de verplaatsing van de huidige tennisvelden mogelijk naar een locatie direct ten westen van de voetbalvelden.
Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.
Wijzigingen op de planregels
Artikel 3.2.2. onder b is geschrapt (en daarmee verdere subleden hernummerd). Dit artikel was opgenomen voor de bouw van een scherm ten behoeve van ecologische maatregelen. Op basis van nader ecologisch onderzoek is deze maatregel niet noodzakelijk. Vanwege het nader ecologisch onderzoek is ook het beplantingsplan aangepast dat als bijlage bij de planregels is opgenomen.
Wijzigingen op de toelichting
Aan hoofdstuk 5.4 Ecologie zijn de resultaten van het nader ecologisch onderzoek toegevoegd. Verder is het nader ecologisch onderzoek als bijlage toegevoegd.
Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan en de Nota van Wijzigingen.
Beroep
Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.
Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Ede, 30 september 2015
Naar boven