Ontwerpbestemmingsplan en anterieure overeenkomst bestemmingsplan ‘Reedijk 13 in Heinenoord’
Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan
Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Reedijk 13 Heinenoord’ van 5 oktober 2015 tot en met 16 november 2015 ter inzage ligt.
 
De huidige bebouwing op het perceel Reedijk 13 - een woonboerderij en wat vrijstaande schuren - is verouderd. Deze bebouwing wordt afgebroken en hiervoor in de plaats wordt één nieuw kantoorpand gebouwd waarbij qua vormgeving en uitstraling de huidige woonboerderij als uitgangspunt wordt gebruikt. De achterliggende gronden worden in samenspraak met de vereniging Hoekschewaards Landschap ingericht als natuurgebied.
Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken ook bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening op 25 september 2015 een overeenkomst hebben gesloten met T. Tsutsumi Holding B.V. met betrekking tot het realiseren van het hierboven genoemde plan. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.
 
Tijdens de ter inzage termijn kunnen het ontwerpbestemmingsplan en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis (Sportlaan 22 in Maasdam. Ook zijn de stukken te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Deze zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas (Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam). Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.
 
Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch of per e-mail een afspraak worden gemaakt met mevrouw K. van Gammeren-Rosmolen (078-633 4433).
 
2 oktober 2015
Naar boven