Bestemmingsplan Kerkebogerd (opnieuw) in voorbereiding, gemeente Houten
Logo Houten
Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening
Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het realiseren van 29 woningen aan de Kerkebogerd te Tull en ‘t Waal.
Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.
Aanleiding
Op 23 mei 2013 heeft de gemeenteraad van Houten het bestemmingsplan ‘Bouwlocaties Tull en ‘t Waal’ vastgesteld, waarna op 6 juni 2013 het college een omgevingsvergunning verleend heeft voor de bouw van 40 woningen binnen dat plangebied. Deze besluiten zij destijds gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt. Tegen de besluiten is beroep aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft op 7 januari 2015 uitspraak gedaan (uitspraaknr: 201305911/1/R6), waarbij de Woonbestemmingen binnen 50 m van de naastgelegen fruitboomgaard (dit waren de geplande woningen aan de westzijde van de Kerkebogerd) zijn vernietigd. Reden voor vernietiging was dat onvoldoende was aangetoond dat er ter plaatse van de nieuwe gevoelige bestemmingen een aanvaardbaar woon- en leefklimaat kon worden gegarandeerd, zonder dat dit gevolgen had voor de bedrijfsvoering van de naastgelegen fruitteler.
Het plan
Voor het vernietigde deel van het bestemmingsplan is nu een nieuwe ruimtelijke onderbouwing voorbereid in de vorm van een nieuw bestemmingsplan ‘Kerkebogerd’. De onderbouwing in dit plan is onder meer gebaseerd op het onlangs vastgestelde gemeentelijke spuitzonebeleid. Op basis van dit nieuwe beleid is locatiespecifiek onderzoek gedaan waaruit blijkt dat een aanvaardbaar woon- en leefklimaat ontstaat voor de toekomstige woningen langs de Kerkleboogerd, zonder dat de naastgelegen fruitteler daardoor in zijn bedrijfsvoering wordt beperkt.
Direct o ntwerpbestemmingsplan
Omdat in het recente verleden er reeds een bestemmingsplanprocedure is doorlopen en de plannen met betrekking tot de bouw van de woningen aan de Kerkebogerd onveranderd zijn, wordt er direct een ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht. De wettelijke vooroverlegpartners worden voorafgaand aan de terinzagelegging geconsulteerd voor een reactie. De verwachting is dat het ontwerpbestemmingsplan in het vierde kwartaal van 2015 ter inzage wordt gelegd. De bekendmaking hiervan zal te zijner tijd in het Houtens Nieuws, de Staatscourant en op de website van de gemeente worden gepubliceerd.
Inf o ?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. P de Moed of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.
Naar boven