Vastgesteld bestemmingsplan Velp-Midden, locatie Arnhemsestraatweg 101a
Logo Rheden
Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Velp-Midden, locatie Arnhemsestraatweg 101a’ op 22 september 2015 is vastgesteld door de gemeenteraad. Het plangebied ligt tussen de Arnhemsestraatweg, het perceel oostelijk van de Rijksweg A12, het spoor en de achtertuinen behorende bij de woningen aan de Rozenhagelaan.
Het onderhavige bestemmingsplan heeft als doel het kunnen bouwen van een woning op het perceel om hiermee het herstellen van De Overtuin, zijnde een relict van het landgoed Rozenhage, mogelijk te maken. De woning wordt gesitueerd aan de noordzijde van het perceel, aan de Arnhemsestraatweg.
Ter inzage
Er zijn tijdens de tervisielegging geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.
Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken van 1 oktober 2015 tot en met 12 november 2015 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Inwonerszaken te De Steeg en in het servicecentrum aan Den Heuvel 32 te Velp.
U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmings-plannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVM10-VA01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/.
Beroep
Met ingang van 2 oktober 2015 tot en met 12 november 2015 kan beroep worden ingesteld door:
  • -
    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • -
    een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.
Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 13 november 2015, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep en verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
De Steeg, 30 september 2015
Naar boven