REPARATIEPLAN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED MARUM (GASLEIDING)
Logo Marum
Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 16 september het Reparatieplan bestemmingsplan buitengebied (NL.IMRO.0025.BPBG15BEHE4-VA01) heeft vastgesteld.
 
Informatie over het plan
De gemeenteraad van Marum heeft op 28 mei 2014 het bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan buitengebied’ vastgesteld. In deze herziening is onder andere een aangepast tracé van de gasleiding opgenomen. Tegen deze herziening is beroep ingesteld. Op 20 mei 2015 heeft de Raad van State hierover een uitspraak gedaan. De Raad van State heeft het besluit van de raad waarbij de herziening is vastgesteld, vernietigd op grond van het ontbreken van een voldoende vergunningenstelsel in de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’ en het foutief op de verbeelding weergegeven leidingentracé. Het is op basis van deze uitspraak nodig om een nieuw plan vast te stellen voor de gronden waarop deze dubbelbestemming van toepassing is. Het reparatieplan voorziet hierin.
 
Inzage
Het besluit tot vaststelling en het vastgestelde Reparatieplan bestemmingsplan buitengebied liggen vanaf vrijdag 2 oktober 2015 tot en met donderdag 12 november 2015 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur (kamer 09).  U kunt de stukken ook inzien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.marum.nl (Bouwen, Wonen & Werken/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen in procedure).
 
Beroep
Als belanghebbende kunt u tot en met donderdag 12 november 2015 tegen het vaststellingsbesluit een beroepschrift indienen. U kunt beroep instellen als u het niet eens bent met het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het Reparatieplan bestemmingsplan buitengebied treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Naar boven