Beheersverordening ‘Waddenzee en Noordzee’ vastgesteld
Logo Het Bildt
Burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt maken ingevolge artikel 3:38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 10 september 2015 de beheersverordening ‘Waddenzee en Noordzee’ heeft vastgesteld.
De vastgestelde beheersverordening kan worden ingezien bij de afdeling Wonen & Werken op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie. Inzage van de beheersverordening (digitaal en op papier) is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdagen van 13:30 tot 16:30 uur.
Het digitale plan is tevens te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.BV201401-VA01
U kunt de bronbestanden van het plan downloaden door het aanklikken van de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2012
En vervolgens te kiezen voor het plan NL.IMRO.0063.BV201401-VA01
Het plan
De beheersverordening voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gebied de Waddenzee voor zover gelegen binnen de grenzen van de gemeente het Bildt. De grens van de beheersverordening ‘Waddenzee en Noordzee’ loopt vanaf de voet van de zeezijde van de dijk, zeewaarts tot aan de gemeentegrens van de gemeente het Bildt. De verordening geldt dus voor het water, geulen en de kwelders en schorren. Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheers-verordening vaststellen. Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien die planologisch nog niet eerder waren toegestaan. Een beheersverordening legt de bestaande situatie vast zowel feitelijk als planologisch.
De beheersverordening Waddenzee en Noordzee is in eerste instantie gemeenschappelijk ontwikkeld door 13 eiland- en kustgemeenten. Na het voeren van een gezamenlijke ‘inspraakprocedure’ stelt elke gemeente de voor die gemeente specifiek aangepaste beheersverordening vast.
Bezwaar/ b eroep
Het is niet mogelijk bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de beheersverordening.
Inwerkingtreding
De Beheersverordening treedt in werking op 1 oktober 2015
St.-Annaparochie, 30 september 2015
Burgemeester en wethouders voornoemd,
G.Krol, burgemeester
R.C. Goeman, secretaris
Naar boven