Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Ondergrondse Hoogspanningsverbinding Landelijk Gebied Koggenland’
Logo Koggenland
Burgemeester en wethouders van Koggenland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Koggenland op 7 september 2015 het bestemmingsplan ‘Ondergrondse Hoogspanningsverbinding Landelijk Gebied Koggenland’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.
Inhoud bestemmingsplan
Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om een nieuwe ondergrondse 150kV-verbinding aan te leggen in het agrarisch gebied van de gemeente. Dit tracé (ca. 11 km lang) volgt de bestaande bovengrondse hoogspanningslijn en maakt onderdeel uit van een nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding tussen de transformatorstations Oterleek en Westwoud. TenneT wil de bestaande transportcapaciteit in dit gebied uitbreiden om te kunnen voldoen aan de wettelijke taken als netbeheerder en de toenemende vraag naar energie(transport).
Wijzigingen
Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is de toelichting van het bestemmingsplan op een tweetal punten aangevuld/aangepast ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. In de bij het raadsbesluit behorende ‘Zienswijzennota bestemmingsplan Ondergrondse Hoogspanningsverbinding’ is deze zienswijze samengevat en beantwoord en zijn de wijzigingen nader aangegeven.
Ter inzage
Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling ligt samen met het bestemmingsplan en overige relevante stukken vanaf 5 oktober t/m 15 november 2015 (6 weken) voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen & Milieu in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn (tijdens openingstijden).
Daarnaast zijn de stukken digitaal te vinden op de gemeentelijke website: www.koggenland.nl / wonen en werken / ruimtelijke plannen onder de kop ‘in procedure’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Het identificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1598.BPLGhoogspverbind-va01
Beroep smogelijkheden
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door een belanghebbende die:
  • -
    tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;
  • -
    aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;
  • -
    zich niet kan verenigen met één van de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.
Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.
Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het bestemmingsplan in werking treedt met ingang van de dag na die, waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
De Goorn, 4 oktober 2015
Naar boven