Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan De Kolk 2, Ursem
Logo Koggenland
Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken bekend dat zij op 15 september 2015 het wijzigingsplan De Kolk 2, Ursem gewijzigd hebben vastgesteld.
Inhoud
Met het wijzigingsplan wordt de compensatieregeling (artikel 3.7.8) uit het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland toegepast. Dit betekent dat alle agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel De Kolk 2 wordt gesloopt en, ter compensatie, de planologische mogelijkheid wordt geboden om een nieuwe woning (gesplitste stolp) te bouwen. Daarbij wordt de agrarische bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning.
De bij de vaststelling doorgevoerde wijziging betreft de verschuiving van de nieuwe woning, alsmede het bestemmingsvlak Wonen-Stolp, in noordelijke richting waardoor meer afstand wordt gecreëerd tot het agrarisch bedrijf Noorddijkerweg 21.
Ter inzage
Het vaststellingsbesluit en het gewijzigde wijzigingsplan liggen vanaf 5 oktober tot en met 15 november 2015 (6 weken) ter inzage bij de afdeling Bouwen & Milieu in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).
Het vaststellingsbesluit en wijzigingsplan zijn digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl/wonen en werken/ruimtelijkeplannenonder de kop ‘in procedure’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Het identificatienummer is: NL.IMRO.1598.WPLGDeKolk2-va01.
Beroepsmogelijkheden
Belanghebbenden kunnen gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.
Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift, mits er geen verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is gedaan.
 
De Goorn, 4 oktober 2015
Naar boven