Gemeente Montferland –Omgevingsvergunning Wabo(inclusief afwijking bestemmingsplan) voor het bouwen van een woning met bedrijfshal - ’s-Heerenbergseweg 5 te Lengel
Logo Montferland
Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wabo, in afwijking van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Montferland’, een omgevingsvergunning hebben verleend voor de herbouw van een woning en de bouw van een nieuwe bedrijfshal van 150 m² alsmede de aanleg van een nieuwe inrit ten behoeve van deze bedrijfshal op het perceel aan de ’s-Heerenbergseweg 5 te Lengel.
De verleende vergunning heeft betrekking op de activiteiten:
  • -
    Bouwen;
  • -
    Handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan;
  • -
    Uitvoeren van een werk of werkzaamheid.
De omgevingsvergunning met bijbehorende bescheiden, inclusief de ruimtelijke onderbouwing, ligt vanaf donderdag 1 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 te Didam. De stukken zijn tevens te raadplegen via de website www.montferland.info.
Naar aanleiding van een ingediende zienswijze van de Gasunie tijdens de terinzagelegging van de ontwerpvergunning is de verleende omgevingsvergunning gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning. De Gasunie heeft ten aanzien van de aanleg van de nieuwe inrit voorwaarden gesteld die opgenomen zijn in de omgevingsvergunning. Deze voorwaarden maken daarmee onderdeel uit van dit besluit.
Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerpvergunning naar voren hebben gebracht, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen tegen de verleende omgevingsvergunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.
De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze termijn gaat in op de dag nadat het besluit op de omgevingsvergunning bekend is gemaakt (1 oktober 2015). De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de omgevingsvergunning niet op. Indien onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist, kan gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.
Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via
http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een
elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze
voorwaarden.
Didam, 30 september 2015
Burgemeester en wethouders van Montferland.
Naar boven