STRUCTUURVISIE BUITENGEBIED OSS – 2015
Logo Oss
De gemeenteraad van Oss heeft op 17 september 2015 de ‘structuurvisie Buitengebied Oss – 2015’ vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de structuurvisie.
Wat is een structuurvisie?
Een gemeentelijke structuurvisie is een strategisch beleidsdocument over de ruimtelijke en functionele ontwikkelingen in de gemeente. Het geeft aan waar welke functies wenselijk zijn en waar niet. In deze visie gaat het dus vooral om de keuze op hoofdlijnen van de voorgenomen ruimtelijke ontwikkelingen en het ruimtelijk beleid.
Waar gaat de structuurvisie Buitengebied Oss - 2015 over?
De ‘structuurvisie Buitengebied Oss – 2015’ gaat over het hele buitengebied van Oss, met uitzondering van (de omgeving van) vakantiepark Herperduin en motorcrosscircuit Nieuw-Zevenbergen. Op dit moment bestaan er voor het buitengebied van de gemeente Oss drie structuurvisies. Deze nieuwe structuurvisie bevat voor het buitengebied van de hele gemeente één beleidskader.
De structuurvisie wijkt af van de ontwerp structuurvisie
Van 16 april 2015 tot en met 13 mei 2015 kon u reageren op het ontwerp van de structuurvisie en op het MER. De vastgestelde structuurvisie is op een aantal punten anders dan de ontwerpstructuurvisie. De verschillen staan vermeld in een ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’.
U kunt de structuurvisie bekijken
U kunt vanaf donderdag 1 oktober 2015 de volgende stukken bekijken:
  • het besluit van de gemeenteraad over de structuurvisie
  • de structuurvisie Buitengebied Oss – 2015
  • andere stukken over de structuurvisie, zoals de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’
U kunt deze stukken bekijken:
  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl
  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur
De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.
Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.SVbuitengebied2015-VG01.
Inwerkingtreding
De structuurvisie treedt in werking met ingang van 1 oktober 2015. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kunt u op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep instellen.
Naar boven