BESTUURLIJKE LUS EXPLOITATIEPLAN ‘BEDRIJVENTERREIN VORSTENGRAFDONK – OSS - 2013’
Logo Oss
De gemeenteraad van Oss heeft op 17 september 2015 het exploitatieplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss - 2013 gewijzigd vastgesteld. Dit besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 29 april 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer 201403614/1/R3).
Bestuurlijke lus
Op het vaststellingsbesluit is artikel 8:51d van de Awb van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft hiermee de opdracht gekregen om de gebreken in het eerdere besluit van 6 februari 2014 te herstellen.
Wijzigingen
Het exploitatieplan is overeenkomstig de uitspraak van de Raad van State aangepast.
De regels van het exploitatieplan zijn aangepast, zodat ook omgevingsvergunningen kunnen worden verleend op gronden met de bestemming ‘Groen’. Het exploitatieplan is aangepast voor de mate van profijt van de reconstructie van de N329. De gewijzigde mate van profijt en de gewijzigde toerekening van kosten zijn gebaseerd op een verkeersonderzoek, dat als bijlage aan het exploitatieplan is toegevoegd.
U kun t het exploitatieplan bekijken
U kunt vanaf donderdag 1 oktober 2015 tot en met woensdag 11 november 2015 de volgende stukken bekijken:
  • het besluit van de gemeenteraad over het exploitatieplan
  • het exploitatieplan met toelichting en bijlagen.
     
U kunt deze stukken bekijken:
  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl
  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.
De bronbestanden van het exploitatieplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828. Het identificatienummer van het exploitatieplan is: NL.IMRO.0828.BPvorstngrfdnk2013-EP03.
Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de aangebrachte wijziging en
Bent u het niet eens met de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit)? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. U kunt alleen beroep instellen als u een belang hebt. Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 6 februari 2014 tot vaststelling van het exploitatieplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss - 2013, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.
U kunt een brief (een ‘beroepschrift’) sturen aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 1 oktober 2015 tot en met 11 november 2015.
U stuurt uw beroepschrift aan:
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA DEN HAAG
U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Stelt u uiterlijk 11 november 2015 beroep in? Dan kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzitter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.
De Voorzitter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.
U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.
Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.
Hebt u nog vragen?
Hebt u nog vragen over deze bekendmaking? Belt u dan met de heer P. Huijs van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.
Naar boven