Kennisgeving beheersverordening Rivieroevers
Logo Papendrecht
Burgemeester en wethouders geven kennis van het feit dat beheersverordening Rivieroevers in voorbereiding is.
Vigerende bestemmingsplannen dienen ingevolge de Wet ruimtelijke ordening eens in de tien jaar geactualiseerd te worden. Omdat in het te actualiseren gebied geen ontwikkelingen zijn voorzien, kan aan deze actualisatieverplichting worden voldaan door een beheersverordening vast te stellen. De beheersverordening is in hoofdzaak gebaseerd op een gedeelte van het huidige bestemmingsplan Rivieroevers met uitzondering van ontwikkellocaties en is conserverend van karakter. Het besluitgebied van de beheersverordening wordt globaal gevormd in het Noorden door de Beatrixstraat, de Pontonniersweg en het Bosch, in het Oosten door de Pontonniersweg, in het Zuiden door de rivier Beneden Merwede en in het Oosten door de Slobbengorsweg en Julianastraat
Over het voornemen voor het opstellen van deze beheersverordening wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen.
De procedure voor de beheersverordening is op dit moment nog niet zover gereed dat inspraak kan worden toegepast over het voornemen. Naar verwachting zal de ontwerp-beheersverordening 1 oktober 2015 ter inzage worden gelegd op grond van de gemeentelijke inspraakverordening. De bekendmaking zal worden gepubliceerd op de gemeentepagina van het Papendrechts Nieuwsblad en op www.papendrecht.nl onder het kopje Ruimtelijke plannen/ Beheersverordeningen.
Papendrecht, 23 september 2015
Naar boven