Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied, partiële herziening Hooghoutseweg 11, Biezenmortel”
Logo Haaren
Biezenmortel
•Kadastrale percelen Haaren, sectie G nummers 1103, 1104, 1105 en 1109 (allen gedeeltelijk).
Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 18 december 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied, partiële herziening Hooghoutseweg 11, Biezenmortel” gewijzigd heeft vastgesteld.
Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 19 september tot en met woensdag 30 oktober 2013 ter inzage gelegen. Er is binnen deze termijn 1 zienswijze over het ontwerp ingediend.
Het gewijzigd vastgestelde plan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 5 februari 2015 gedurende zes weken (tot en met woensdag 18 maart 2014) ter inzage.
De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de balie van afdeling Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving” en vervolgens op “ruimtelijke projecten” en daarna op “ruimtelijke plannen”. Nu kunt u naar de link “Buitengebied, Hooghoutseweg 11, Biezenmortel”.
Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u het plan vinden via het planidentificatienummer.
Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP1300PHBGHHWG11BM-VA01.
Inhoud van het plan
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de sanering van een intensieve veehouderij, waarbij de bedrijfswoning een woonbestemming krijgt en op het perceel de realisatie van een nieuwe ruimte-voor-ruimtewoning mogelijk wordt.
Het plangebied ligt aan Hooghoutseweg 11, waarvan het huidige agrarisch bouwvlak de grens vormt.
Beroep
Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tijdens de termijn dat het vastgestelde plan ter inzage ligt, beroep instellen.
Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijziging in het vastgestelde plan beroep instellen.
Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Haaren, 4 februari 2015.
Naar boven