Bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 15 september 2015 het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’ gewijzigd heeft vastgesteld.
 
Aanleiding
Op grond van de Wet ruimtelijke ordening dienen bestemmingsplannen elke 10 jaar te worden herzien. Het bestemmingsplan “Groenoord 2003” dateert uit 2004 en wordt herzien in het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’
Voor de bouw van 216 woningen aan het Bachplein dienen hogere waarden (geluid) te worden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woningen van het wegverkeerlawaai en het geluid van de trambaan. Voor de bouw van 12 woningen aan de Willem Pijperstraat en 12 woningen aan de Johan Wagenaarstraat (ontwikkellocatie Groenoord-Zuid) dienen hogere waarden (geluid) te worden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woningen van het wegverkeerlawaai.
 
Plangebied
De wijk Groenoord, gebouwd in de jaren zestig van de vorige eeuw, vormt het zuidwestelijke kwadrant van de naoorlogse uitbreidingswijken. Het plangebied wordt aan alle kanten begrensd door infrastructuur. Aan de zuidzijde van de wijk bevindt zich de rijksweg A20 en aan de westzijde bevindt zich het tracé van de A4 Delft-Schiedam. De Churchillweg vormt de oostelijke begrenzing van de wijk. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrenst door de Brederoweg.
 
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen betreffen:
• De aanwezige zendmast van KPN is opgenomen in het bestemmingsplan door toevoeging van de aanduiding ‘zend-/ontvangstinstallatie’;
• Een gewijzigde bouwregeling m.b.t. de basisscholen de Troubadour, de Regenboog en El Furkan;
• De regeling met betrekking tot parkeren uit de Bouwverordening is opgenomen in art. 29.3 van het bestemmingsplan Groenoord 2015.
 
Ter inzage
Het raadsbesluit, bestemmingsplan en het besluit hogere waarden (geluid), inclusief de bijbehorende stukken, liggen vanaf 24 september 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl).
 
Beroep
Gedurende de periode van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage door belanghebbenden:
• tijdig, op grond van artikel 3.8, eerste lid, onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;
• kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;
• bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.
 
Voor vragen met betrekking tot het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’ kan contact worden opgenomen met mevrouw Mr. S. Ramlal, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling, op telefoonnummer 14010.
Naar boven