Kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan Zuidersingel 102a, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland
Logo Lansingerland
Er zal een nieuw bestemmingsplan met de naam “Zuidersingel 102a” worden opgesteld met als identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0103. Burgemeester en wethouders van Lansingerland geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van dit voornemen.
 
Het plangebied ligt tussen de Zuidersingel 102 en 104. Dit betreft het westelijke uiteinde van de Zuidersingel. De Oude Bovendijk ligt aan de westkant en de Molenweg aan de noordoostkant van het perceel. De Rodenrijsweg ligt aan de zuidkant. De eigenaar van het perceel wil de mogelijkheid om een woning op het perceel te kunnen bouwen. Hiervoor zal de schuur die nu nog op het perceel staat gesloopt worden. Het perceel heeft in het geldende bestemmingsplan “Molenweg e.o.” de bestemming ‘Wonen” maar een bouwvlak voor de woning ontbreekt. In verband hiermee wordt dit bestemmingsplan in procedure gebracht. Na de vaststelling van het plan en vervolgens het verlenen van een omgevingsvergunning, kan er alsnog een woning op het perceel worden gebouwd.
 
Er worden geen stukken ter inzage gelegd over dit voornemen. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen of adviezen in te dienen. Via de website van de gemeente en de Staatscourant houden wij u op de hoogte van de verdere procedure van bovenstaand bestemmingsplan. Het daadwerkelijk starten van het bestemmingsplantraject zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2015 plaatsvinden.
Naar boven