Gemeente Dinkelland - Kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau MERHondeveldsweg ong. te Saasveld
Logo Dinkelland
Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER voor de inrichting gelegen aan Hondeveldsweg ongenummerd te Saasveld ter inzage ligt.
Milieueffectrapportage
Momenteel wordt een bestemmingsplanherziening voorbereid om de oprichting van een varkenshouderij mogelijke te maken aan de Hondeveldsweg ong. te Saasveld. Ten behoeve van dit nieuwe bestemmingsplan moet een plan-m.e.r. worden opgesteld. Een plan-m.e.r. is tevens noodzakelijk vanwege de nabijheid van een Natura2000-gebied waarop het plan negatieve effecten kan hebben. Vanwege de omvang van de stallen is in het kader van de aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw tevens een project-m.e.r. vereist.
Het milieueffectrapport (MER) dat wordt opgesteld dient zowel als plan-m.e.r. als project-m.e.r.
Notitie Reikwijdte en Detailniveau
De eerste stap in de MER-procedure is deze publicatie en de terinzagelegging van de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER voor de inrichting gelegen aan Hondeveldsweg ongenummerd te Saasveld”. In deze notitie is kort beschreven waarom het opstellen van een MER noodzakelijk is en voor welke activiteiten deze wordt opgesteld. Daarnaast is in de notitie opgenomen op welke wijze de milieueffecten in beginsel beschreven worden.
De volgende stap zal zijn het opstellen van het MER. Hierin worden de milieueffecten van het plan beschreven. Het rapport wordt later samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. De onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage zal op dat moment om advies worden gevraagd.
Inzage
De Notitie Reikwijdte en detailniveau ligt met ingang van 25 september 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis en is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.dinkelland.nl/actueel/bekendmakingen/.
Zienswijze
Tijdens bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met mevrouw M.Y. Rutjes van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541-854100.
Naar boven