Bestemmingsplan ‘Havens’ (gewijzigd)
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 15 september 2015 het bestemmingsplan ‘Havens’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: Afdeling) van 18 maart 2015 met nummer 201306680/1/R4.
 
Aanleiding
De gemeenteraad van Schiedam heeft op 13 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Havens’ vastgesteld. Tegen dit besluit is bij de Afdeling beroep ingesteld. Naar aanleiding van de ingestelde beroepen heeft de Afdeling op 18 maart 2015 een tussenuitspraak gedaan. De Afdeling draagt de gemeenteraad daarbij op een aantal geconstateerde gebreken in het besluit van 13 juni 2013 te herstellen met toepassing van de ‘bestuurlijke lus’ als bedoeld in artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht.
 
Plangebied
Het plangebied betreft de bedrijventerreinen Vijfsluizen, Wilhelminahaven en de landtong bij de Havenstraat. Aanvullend maakt ook de groenstructuur en de woningbouwlocatie aan de oostzijde van de Houthaven, waarvoor in 2011 een projectbesluit is genomen, deel uit van het plangebied.
 
Wijzigingen
Het bestemmingsplan is conform de uitspraak van de afdeling gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het vaststellingsbesluit van 13 juni 2013 betreffen:
• Het vergroten van de als ‘milieuzone – gezoneerd industrieterrein’ aangeduide zone aan de noordwestzijde van de Wiltonhaven.
• Het verbeteren van de regeling in artikel 4.4, onder 1 van de planregels inzake bedrijfswoningen en de wijzigingsbevoegdheid in artikel 4.6 van de planregels.
• Het verbeteren van de motivering inzake het aspect geluid en de ruimtelijke uistraling van bedrijven op de omgeving (artikel 4.7.1.4 van de toelichting).
Voor een nadere motivering wordt verwezen naar het raadsbesluit van 15 september 2015.
 
Ter inzage
Het raadsbesluit ligt samen met het gewijzigde bestemmingsplan vanaf 24 september 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0023-0003.
 
Beroep
Gedurende de periode van ter visie legging kan door een ieder schriftelijk beroep worden ingesteld tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan ‘Havens’ (gewijzigd vaststellingsbesluit). Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 13 juni 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Havens’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage
 
Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.
 
Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven