Bestemmingsplan Rotterdamsebaan onherroepelijk
Logo 's-Gravenhage
RECTIFICATIE
Vanwege onjuiste verwoording in de opsomming onder het kopje ‘Uitspraak beroep’ volgt hieronder de aangepaste kennisgeving. De aangepaste tekst is vetgedrukt aangegeven.
Inleiding
Op 17 oktober 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Rotterdamsebaan gewijzigd vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 26 november 2013 de gemeenteraad omtrent het bestemmingsplan Rotterdamsebaan een reactieve aanwijzing gegeven er toe strekkende dat in artikel 5, lid 4 onder e: “keukens en badkamers” -en vanaf “Afwijking tot en met (REO)” - en in artikel 1.96 onder b. “tuincentra”, onder c. “bouwmarkten” en onder d. “grootschalige” tot en met “detailhandel” geen onderdeel blijft uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan.
 
Gedurende de termijn van terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan Rotterdamsebaan en het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten zijn beroepen en verzoeken om een voorlopige voorziening ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 18 april 2014 heeft de Raad van State uitspraak gedaan waarbij bij wijze van voorlopige voorziening is bepaald dat ter plaatse van de percelen Maanweg 20, 22 en 24 een autoreparatie- en servicebedrijf is toegestaan. De verzoeken zijn voor het overige afgewezen.
Door de uitspraak is het bestemmingsplan Rotterdamsebaan en het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten op 18 april 2014 in werking getreden.
 
Uitspraak beroep
Op 18 februari 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de beroepen tegen het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten ongegrond verklaard. De beroepen tegen het vastgestelde Rotterdamsebaan zijn grotendeels ongegrond verklaard. Goedkeuring is onthouden aan:
  • 1.
    de zinsnede “382” in artikel 5, lid 5.4 onder b, van de regels waarbij de Afdeling heeft bepaald dat de zinsnede als volgt komt te luiden: “362”;
  • 2.
    het plandeel met de bestemming “Bedrijf” ter plaatse van Maanweg 20, 22 en 24;
  • 3.
    de zinsnede “één” in artikel 6, lid 6.4, onder a, van de planregels waarbij de Afdeling heeft bepaald dat de zinssnede als volgt komt te luiden: “twee”;
  • 4.
    het plandeel met de bestemming “Waarde-Archeologie” ter plaatse van Maanweg 20, 22 en 24;
  • 5.
    de bestemming “Waterstaat-Waterkering” ter plaatse van attractiepark Drievliet.
 
Voorts heeft de afdeling bij wijze van voorlopige voorziening bepaalt dat de aanduiding “tunnel” (tu) en de gebiedsaanduidingen “Verkeerstunnel-beschermingszone 1” en Verkeerstunnel-beschermingszone 2” ter plaatse van Maanweg 20, 22 en 24 zoals in de verbeelding in het vastgestelde plan zijn opgenomen gehandhaafd blijft en artikel 5, lid 5.1, onder f, en artikel 5, lid 5.2.1, onder c, van de planregels ter plaatse van de Maanweg 20, 22 en 24 van toepassing zijn. Door de uitspraak is het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten onherroepelijk geworden. De in de reactieve aanwijzing vermelde artikelen maken definitief geen deel meer uit van het bestemmingsplan Rotterdamsebaan.
 
Met inachtneming van de uitspraak van de Raad van State en het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten is het bestemmingsplan Rotterdamsebaan vanaf 18 februari 2015 onherroepelijk geworden.
Vanaf 24 september 2015 ligt in het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur) ter inzage het bestemmingsplan Rotterdamsebaan, alsmede de uitspraak van de Raad van State, d.d. 18 februari 2015.
De uitspraak en het bestemmingsplan zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen.
Den Haag, 21 september 2015

Burgemeester en wethouders van Den Haag,

Namens deze:

Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Teammanager van de Afdeling Juridische Zaken, mr. R. Sakkee

Naar boven