Ontwerpbestemmingsplan ‘Inbreidingslocaties Geldrop-Mierlo’
Logo Geldrop-Mierlo
Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van woensdag 23 september 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Inbreidingslocaties Geldrop-Mierlo’.
 
Het bestemmingsplan heeft betrekking op diverse inbreidingslocaties binnen de gemeente. Het betreft de volgende locaties:
Talingstraat
Centrum West
Ellenaar
Vesperstraat
Linze
Bisschop van Mierlostraat (Loeswijkschool)
Dorpsstraat (Johannesschool)
Waleweinlaan
Willem Barentszweg (De Bron)
Strabrechtcollege
Dommeldalschool
Molenstraat.
 
De nog te ontwikkelingen gebieden bieden gezamenlijk de mogelijkheid van een gevarieerd aanbod van woningen en voorzieningen. Dit aanbod speelt in op de bestaande behoefte in Geldrop en Mierlo. Voor diverse gebieden bestonden al plannen, zoals voor de Talingstraat, Centrum West, Ellenaar en Linze. Voor andere locaties biedt het Integraal Huisvestingsplan (IHP) de aanleiding. Indien dit wordt vastgesteld, dan komen er op termijn enige schoollocaties vrij. De resterende locaties hebben betrekking op overige gronden en gemeentelijk vastgoed waar voor mogelijke toekomstige ontwikkelingen de planologische basis wordt gelegd.
Er is gekozen voor een globale woonbestemming zonder directe bouwtitels. In nog vast te stellen Uitwerkingsplannen moet blijken dat aan de ruimtelijke kaders en onderzoeksverplichtingen uit het bestemmingsplan wordt voldaan. Hierdoor is flexibiliteit mogelijk en zijn ruimtelijke kaders gewaarborgd.
 
Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.
Het ontwerpbestemmingsplan en overige relevante stukken kunt u inzien van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden, in de publiekshal van het gemeentehuis in Geldrop. Ook kunt u een afspraak maken met Rosalie de Bont of Gabriel van Houtert voor een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan via het telefoonnummer 14 040. De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Geldrop-Mierlo, 22 september 2015
Naar boven